Basket Talk

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Σπάει» το ρεκόρ πόντων του Τζαμπάρ στο Λέικερς – Μπακς παρουσία Αντετοκούνμπο; (video)

ΛεΜπρόν Τζέιμς: «Σπάει» το ρεκόρ πόντων του Τζαμπάρ στο Λέικερς – Μπακς παρουσία Αντετοκούνμπο; (video)

Θέμα χρόνου είναι πια ο «Βασιλιάς» να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του NBA, κάτι που σύμφωνα με τους αριθμούς του, πρόκειται να συμβεί στο ματς των Λέικερς με τους Μπακς (10/2), τις δύο μεγάλες… αγάπες του Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ!

Μία θέση στο πάνθεον του NBA είναι έτοιμος να εξασφαλίσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο «Βασιλιάς» αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνει και επίσημα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος, ξεπερνώντας τον μεγάλο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Μάλιστα, όπως φαίνεται, αυτό είναι… γραφτό να γίνει στο παιχνίδι ανάμεσα στους Λος Άντζελες Λέικερς και τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, δηλαδή τις δύο ομάδες με τις οποίες μεγαλούργησε ο θρυλικός σέντερ!

Από πού προκύπτει αυτό; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Αρχικά, με την τελευταία του εμφάνιση κόντρα στους Νιου Γιορκ Νικς και το triple-double που σημείωσε με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ, ο ΛεΜπρόν ανέβηκε συνολικά στους 38.299 πόντους στην καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι έφτασε τις 10.336 ασίστ, γεγονός που του χάρισε την τέταρτη θέση στους καλύτερους πασέρ διαχρονικά στο NBA, αφήνοντας πίσω τον Στιβ Νας και τον Μαρκ Τζάκσον.

Για να επιστρέψουμε, όμως, στο ρεκόρ που μας απασχολεί, ο Τζαμπάρ στα 20 χρόνια που αγωνίστηκε με τις φανέλες των Μπακς (1969-1975) και των Λέικερς (1975-1989) σημείωσε 38.387 πόντους. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστί ότι η απόσταση του Τζέιμς από το απόλυτο ρεκόρ απέχει πια 89 μόλις πόντους!

Τα επόμενα πέντε παιχνίδια των «λιμνανθρώπων» είναι απέναντι στους Ιντιάνα Πέισερς (3/2), τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς (5/2), τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (8/2), τους Μιλγουόκι Μπακς (10/2) και τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (12/2). Εάν πρέπει να «κυκλώσουμε» κάποιο ματς από τα παραπάνω, τότε μάλλον θα είναι αυτό με αντίπαλο την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Λος Άντζελες!

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Αν κοιτάξει κανείς τη στατιστική του «Βασιλιά» στη διάρκεια ολόκληρης της καριέρας του, θα παρατηρήσει πως ο μέσος όρος των πόντων του αγγίζει τους 27.2 ανά ματς. Έτσι, με την προϋπόθεση ότι θα αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες μέχρι τότε και ότι δεν θα προκύψει κάποιος τραυματισμός, όλα δείχνουν ότι το ρεκόρ θα επιτευχθεί κόντρα στον «Greek Freak»!

Ένα παιχνίδι σίγουρα ιδιαίτερο, αφού αναμένεται να λάβει χώρα μία στιγμή που θα μείνει για πάντα στην ιστορία. Πιθανότατα υπό το βλέμμα του θρυλικού σέντερ των δύο ομάδων, που θα δει τον ΛεΜπρόν να «σπάει» το ασύλληπτο επίτευγμα του, το οποίο κανείς δεν πίστευε πως μπορούσε να ξεπεραστεί!

     

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0