Basket Talk

Ιωνικός Νίκαιας: Ούτε σε reality show τόσα πολλά «φύγε εσύ, έλα εσύ»! (video)

Ιωνικός Νίκαιας: Ούτε σε reality show τόσα πολλά «φύγε εσύ, έλα εσύ»! (video)

Άγγελος Τσίκληρας η επιστροφή. Ο έμπειρος τεχνικός γυρίζει στον Ιωνικό Νίκαιας 13 στροφές μετά την αποχώρησή του με σκοπό να… σώσει το καράβι που έχει «θαλασσοδαρθεί» αρκετά και φέτος και που οι καπετάνιοι του αλλάζουν σαν τα πουκάμισα.

Σχετικά Άρθρα

Δεκατέσσερις αγωνιστικές έχουν περάσει από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς στη Basket League και τα ασφαλή συμπεράσματα για τους στόχους της εκάστοτε ομάδες και που κινείται στο βαθμολογικό πίνακα έχουν βγει προ πολλού. Πέρα όμως από τα αμιγώς αγωνιστικά και σε συνάρτηση με αυτά, υπάρχουν και οι αλλαγές στην τεχνική ηγεσία με φόντο ένα καλύτερο αύριο. Και στον συγκεκριμένο τομέα στη Νίκαια μπορούν να καυχιούνται πως ο τίτλος του πρωταθλητή τους ανήκει και με διαφορά μάλιστα από το δεύτερο.

Το μεσημέρι της Κυριακής λοιπόν, o Ιωνικός ανακοίνωσε την επιστροφή του Άγγελου Τσίκληρα στους.. κόλπους του συλλόγου. Ενός ανθρώπου παραπάνω από γνώριμου καθώς ήταν εκείνος που ξεκίνησε στο «τιμόνι» της ομάδας και για λόγους «υγείας», όπως επικαλέστηκε η επίσημη ανακοίνωση του κλαμπ της Νίκαιας, αποχώρησε με το… καλημέρα.
242389286_193442806232756_2381243367971145037_n.jpg

Αυτός είναι λοιπόν ο εκλεκτός για να διατηρήσει και φέτος (το έκανε πέρυσι) τον Ιωνικό στη μεγάλη κατηγορία, τώρα που τα «γάλατα έσφιξαν». Μπορεί βέβαια να μιλήσει κανείς με βεβαιότητα και όρους σταθερότητας κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο και να βάλει «το χέρι του στην φωτιά»; Το… τεφτέρι λέει ότι μέσα σε 14 αγωνιστικές, ο ρόλος του head coach έχει αλλάξει τρεις φορές και οι παίκτες έχουν λάβει οδηγίες από τρία διαφορετικά άτομα. Αν δεν ήταν ο Τσίκληρας ο τελευταίος επιλαχών, ο αριθμός θα έγραφε «4». Και κάπου εδώ ταιριάζει… γάντι μία φράση για τον Ιωνικό της σεζόν 2022-23 που λέει: «Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».

Ας ρίξουμε μια ματιά στο χρονοδιάγραμμα σε αυτό το… γαϊτανάκι στον πάγκο των Νικαιωτών:

11 Οκτωβρίου 2022: Τρεις μέρες μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στη Basket League απέναντι στον κατά πολύ πιο… ακριβό Κολοσσό, ομάδα με άλλους στόχους, ακούγεται πως ο Άγγελος Τσίκληρας δεν έδωσε το παρών στον Πλάτωνα για προπόνηση. Οι φήμες για πιθανή αποχώρησή του οργιάζουν, εξέλιξη που έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία».

12 Οκτωβρίου 2022: «Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λένε και στην περίπτωση του Τσίκληρα και του Ιωνικού, επιβεβαιώθηκε. Το «διαζύγιο» έγινε επίσημο την επομένη το απόγευμα με την ανακοίνωση να αναφέρει πως πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση για λόγους «υγείας».

«Συζήτησα με την οικογένειά μου κι αποφασίσαμε ότι το καλύτερο για μένα είναι να μείνω λίγο διάστημα μακριά από αυτό που αγαπώ υπερβολικά. Ελπίζω ότι θα είναι μικρό το συγκεκριμένο διάστημα» είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός σε μια αποχώρηση που ήρθε λίγες μέρες μετά από μία σημαντική για την… οικονομία του πρωταθλήματος νίκη και κίνησε πολλά ερωτηματικά η αλήθεια είναι.

12 Οκτωβρίου 2022: Λίγη ώρα λοιπόν μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Άγγελο Τσίκληρα, ο Ιωνικός ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του. Οι Νικαιώτες είδαν στο πρόσωπο του Κώστα Μέξα τον άνθρωπο που «έχει αρκετά κοινά στοιχεία και βλέπει το μπάσκετ με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που το κάνουν οι άνθρωποι της διοίκησης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και αποφάσισαν να του δώσουν τα… κλειδιά.
31e24dac527a7a6147123a6756360e1d_XL.jpg

3 Ιανουαρίου 2023: Μετά από το πέρας εννέα αναμετρήσεων λοιπόν και τον απολογισμό μιας νίκης και οκτώ ηττών, είχε έρθει η ώρα να δοθούν αλλού τα ηνία. Τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους ο Ιωνικός υπέστη μία βαριά ήττα (95-63) από τον ουραγό της βαθμολογίας Λαύριο, γεγονός που οδήγησε στην παραίτησή του Κώστα Μέξα την επομένη και η διοίκηση του Ιωνικού την έκανε δεκτή.

3 Ιανουαρίου 2023: Αυτή τη φορά, οι άνθρωποι της ομάδας κινήθηκαν εκ των έσω για να καλύψουν τη θέση του πρώτου προπονητή, δίνοντας το χρίσμα στον Γιάννη Λιβανό υπό το status του προσωρινού πριν από το κρισιμότατο ματς με την Καρδίτσα στον Πλάτωνα. Η επικράτηση όμως στον «τελικό» με τους Θεσσαλούς λειτούργησε ως… πίστωση χρόνου για τον ίδιο, με τα «σύννεφα» πάντως να εμφανίζονται την 14η του Γενάρη και τον αγώνα-παρωδία στη Ρόδο επί του Κολοσσού(τον είχε κερδίσει στην πρεμιέρα), όταν και δεν κατέβηκε πλήρης παρόλο που ταξίδεψε με την αποστολή ο Μαυροκεφαλίδης

1 Φεβρουαρίου 2023: Η ώρα για το come back έφτασε. Ο Φλεβάρης μπήκε στη Νίκαια με φρέσκο (;) αέρα στο «τιμόνι» της ομάδας μιας και τη θέση του κ. Λιβανού, ο οποίος βέβαια παραμένει στο προπονητικό staff, πήρε ο γνωστός Άγγελος Τσίκληρας που ξεπέρασε το πρόβλημα… υγείας που τον ταλαιπωρούσε και γύρισε στον σημαντικότερο σταθμό της καριέρας του όπως έχει δηλώσει.

Μέσα σε 4 μήνες σχεδόν από το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα και η τεχνική ηγεσία αλλάζει για 4η φορά, ασχέτως αν το πρόσωπο που «σηκώνει μανίκια» δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενος. Τα «φύγε εσύ, έλα εσύ» στη γειτονιά της Νίκαιας θυμίζουν… reality show και ποιος ξέρει αν αυτό ήταν το τελευταίο. Από στατιστικής άποψης βέβαια το σενάριο δεν φαντάζει και πολύ πιθανό.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0