Basket Talk

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 73-93: Σουλτάνος στην Πόλη ισοπέδωσε την ομάδα του Ιτούδη! (video)

Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 73-93: Σουλτάνος στην Πόλη ισοπέδωσε την ομάδα του Ιτούδη! (video)

Ένας Ολυμπιακός από άλλον… πλανήτη εμφανίστηκε στην Τουρκία, «διέλυσε» τη Φενέρμπαχτσε με 73-93, παρά τις απουσίες των Σλούκα και Πίτερς και απέδειξε με… εκκωφαντικό τρόπο ότι δεν έχει καμία διάθεση να αφήσει την κορυφή της EuroLeague!

Τι κι αν έλειπε ο Κώστας Σλούκας και ο Άλεκ Πίτερς; Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι δεν λογαριάζει από απουσίες και όχι απλώς παρέμεινε στην κορυφή της EuroLeague έπειτα από 22 αγωνιστικές, αλλά το έκανε και με… εκκωφαντικό τρόπο! Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν κατά κράτος της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία με 73-93, με κορυφαίους τους Αϊζάια Κάνααν (20π.) και Κώστα Παπανικολάου (21π.), που είχαν μαζί 9/12 τρίποντα!

Οι παίκτες του Ιτούδη προσπάθησαν να επιστρέψουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, ωστόσο παρά τη μείωση του σκορ στο τέλος, δεν ήταν εφικτό να κάνουν κάτι καλύτερο και έτσι ο Ολυμπιακός, που ήταν εκπληκτικός πίσω από τη γραμμή των 6,75 με 17/29 τρίποντα, σημείωσε την πρώτη του νίκη στην έδρα της Φενέρ, έπειτα από εκείνη το Νοέμβριο του 2017.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν εντυπωσιακά, κρατώντας τη Φενέρμπαχτσε στο μηδέν για 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα, «τρέχοντας» ένα σερί 0-8! Ακόμα και αν το τάιμ-άουτ του Δημήτρη Ιτούδη «ξύπνησε» κάπως τους παίκτες του και βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι, ο Ολυμπιακός δεν άφησε πολλά περιθώρια για να… αναπτερωθούν οι ελπίδες τους.

Αφού ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά (8-18 στο 8’), έδειξε ότι δεν είχε καμία διάθεση να σταματήσει εκεί. Συνέχισε τη «διαστημική» του εμφάνιση, όντας… τρομακτικά εύστοχος από τη γραμμή των τριών πόντων (9/12 τρίποντα) και ήδη από το 15ο λεπτό είχε απομακρυνθεί με 23 πόντους από την τουρκική ομάδα, που δεν μπορούσε να βρει καμία λύση, ούτε στην επίθεση, αλλά ούτε και στην άμυνα!

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν με το πόδι κολλημένο στο… γκάζι και έφτασαν ακόμα και στο +30 στο 17’, με το σκορ στο 16-46! Όπως είναι λογικό, η κατάσταση είχε προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην τουρκική ομάδα, με τον Σκότι Γουίλμπεκιν μάλιστα να αποβάλλεται με δύο τεχνικές ποινές μέσα σε λίγα λεπτά και να παίρνει το δρόμο για τα αποδυτήρια ήδη από τη δεύτερη περίοδο!

Με το γήπεδο να είναι πλέον σαν «καζάνι που βράζει», η Φενέρ κατάφερε να μειώσει κάπως μέχρι και το ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν… αέρα 21 πόντων (30-51).

Ο Ολυμπιακός για να φύγει νικητής από την Τουρκία, χρειαζόταν απλώς να κάνει τα βασικά στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Και αυτό έκανε. Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων να επιστρέψουν, μειώνοντας κάτω από τους 20 στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου (33-51 στο 21’), οι Πειραιώτες απάντησαν άμεσα, με ένα 8-17 μέχρι το 25’ και τον Κάνααν να σημειώνει 8 πόντους σε αυτό το διάστημα και έτσι έφυγαν για άλλη μια φορά στο +27 (41-68).

Η έναρξη του τελευταίου μέρους βρήκε τους «ερυθρόλευκους» στο +26 (51-77) και όλα ουσιαστικά είχαν κριθεί. Οι Τούρκοι κατάφεραν να μειώσουν στους 13 με 5’16’’ για το φινάλε (66-79), αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι καλύτερο, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να διαχειρίζονται την κατάσταση στον υπολειπόμενο χρόνο και να φεύγουν τελικά με τη νίκη με 73-93.

 

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 30-51, 51-77, 73-93

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0