Basket Talk

Ολυμπιακός – Άρης 89-75: Είχε «μαγικό» Λαρεντζάκη και ετοιμάζεται για… διαβολοβδομάδα! (video)

Ολυμπιακός – Άρης 89-75: Είχε «μαγικό» Λαρεντζάκη και ετοιμάζεται για… διαβολοβδομάδα! (video)

Ο Άρης έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, ειδικά στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά από όταν οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά, δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω και με κορυφαίο τον «διπλό» Λαρεντζάκη, διατήρησαν το αήττητό τους, πετυχαίνοντας τη 14η νίκη τους (89-75) σε ισάριθμους αγώνες στη φετινή Basket League.

«Σκληρό καρύδι» αποδείχθηκε ο Άρης, παρά τις απουσίες του (Σανόγκο, Καββαδάς), αλλά ο Ολυμπιακός, που δεν είχε Σλούκα και Φαλ, είχε τον έλεγχο έπειτα από το πρώτο δεκάλεπτο και έφτασε τελικά στην 14η νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές στη φετινή Basket League, επικρατώντας με 89-75. Όσες φορές προσπάθησαν να επιστρέψουν στο ματς οι Θεσσαλονικείς, έβλεπαν τους Πειραιώτες να βγάζουν αντίδραση, που είχαν ως κορυφαίο τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη με 20 πόντους και 10 ασίστ.

Ο Άρης ήταν κάτι παραπάνω από αξιόμαχος στα πρώτα δέκα λεπτά της αναμέτρησης, βάζοντας δύσκολα στον Ολυμπιακό, που είχε όμως «ζεστούς» τους Βεζένκοφ και ΜακΚίσικ και έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 16-13, με όλους τους πόντους του να προέρχονται από τους συγκεκριμένους παίκτες!


Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, όχι απλώς δεν έχασαν ξανά το προβάδισμα έκτοτε, αλλά ήταν… εκρηκτικοί στο δεύτερο δεκάλεπτο σημειώνοντας συνολικά 29 πόντους! Αφού έφτασαν μέχρι και το +11 (40-29) 2’16’’ πριν το ημίχρονο, πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας αποκτήσει… αέρα 14 πόντων, κάνοντας το σκορ 45-31.


Οι Θεσσαλονικείς όχι μόνο αντέδρασαν, ρίχνοντας τη διαφορά κάτω από τους δέκα (50-41 στο 24’), αλλά μείωσαν ακόμα και στους πέντε (50-45) με 5’31’’ για το τέλος της τρίτης περιόδου. Ο Λαρεντζάκης τότε βγήκε μπροστά για τους Πειραιώτες, δημιουργώντας αλλά και σκοράροντας, καθώς πέτυχε τρία κρίσιμα τρίποντα, για να μπουν στο τελευταίο μέρος με το σκορ στο 67-55.


Εκεί, ο Ολυμπιακός διατήρησε το προβάδισμά του σε αυτά τα επίπεδα, ενώ έφτασε τη διαφορά μέχρι και το +15 τρία λεπτά πριν το φινάλε (83-68) και τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι, επικρατώντας τελικά με 89-75.


Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές στην ίδια φάση στην τέταρτη περίοδο, βγαίνοντας εκτός… εαυτού, καθώς είχε έντονα παράπονα από τους διαιτητές.


Τα δεκάλεπτα:
16-13, 45-31, 67-55, 89-75

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0