Basket Talk

Παναθηναϊκός - Ιωνικός 102-70: Ξέσπασαν με... κατοστάρα και σούπερ Παπαγιάννη οι ανανεωμένοι «πράσινοι»! (video)

Παναθηναϊκός - Ιωνικός 102-70: Ξέσπασαν με... κατοστάρα και σούπερ Παπαγιάννη οι ανανεωμένοι «πράσινοι»! (video)
Επιθετικής πανδαισίας συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το πήρε και στη Basket League από εκεί που το... άφησε με τη Ζαλγκίρις και ισοπέδωσε τον Ιωνικό με 102-70. Εξαιρετικός ο Παπαγιάννης, έδωσε χρόνο σε Σαμοντούροβ, Αβδάλα και Χουγκάζ ο Ράντονιτς.
Ανανεωμένος, νεανικός, ελπιδοφόρος. Ο Παναθηναϊκός της 14ης Αγωνιστικής της Basket League άρεσε κόντρα στον Ιωνικό και έπιασε προσωρινά στην κορυφή τον Ολυμπιακό, ο οποίος αγωνίζεται την Κυριακή (29/1). Μπορεί ο Παπαγιάννης σε πρώτη φάση και ο Μπέικον μετέπειτα να έσυραν το... χορό στην επίθεση παρόλα αυτά τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο μέλλον των «πρασίνων», Νεοκλή Αβδάλα και Αλέξανδρο Σαμοντούροφ που πήραν χρόνο συμμετοχής και βρήκαν και το δρόμο για το αντίπαλο καλάθι. Στο ανοιχτό rotation συμπεριλήφθη και ο Χουγκάζ ελέω τραυματισμών και «διαβολοβδομάδας» που ακολουθεί.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Από πολύ νωρίς πήρα τα... ηνία ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ήρθαν με φόρα από το φανταστικό δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Ζαλγκίρις και δε δυσκολέυονταν να βρουν σκορ. Αντίθετα υπήρξαν προσηλωμένοι στην άμυνά τους και ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το πρώτο δεκάλεπτο (28-10).

Αυτό είχε ως συνέπεια ο Ράντονιτς να ρίξει από νωρίς στο παρκέ τους Σαμοντούροφ και Αβδάλα, οι οποίοι μάλιστα όταν σκόραραν αποθεώθηκαν από τους λιγοστούς φίλους του «τριφυλλιού».

Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε (48-21), η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανέστατη στο παρκέ, παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ιωνικού, με τους «πράσινους» που είχαν χρησιμοποιηθεί (10/11) να είχαν όλοι γράψει το ονομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός αύξανε συνεχώς τη διαφορά +43 (82-39 στο 27') με τον Γιώργο Παπαγιάννη να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση και να πετυχαίνει επτά συνεχόμενους πόντους.

Στο φινάλε και ενώ όλα είχαν κριθεί, οι Νικαιώτες αφού βρέθηκαν να χάνουν μέχρι και με 44 (96-52) μάζεψαν κάπως τη διαφορά με τον Ντέγιαν Ράντονιτς να χρησιμοποιεί και τον Νίκο Χουγκάζ και να ολοκληρώνει το ματς με ελληνική και νεανική πεντάδα.


Τα δεκάλεπτα: 28-10, 55-30, 85-45, 102-70.

Δείτε το Στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0