Basket Talk

ΑΕΚ - Περιστέρι 68-64: Άμυνα-ατσάλι και άλμα... τριάδας, υπό το βλέμμα του Νίκου Ζήση (video)

ΑΕΚ - Περιστέρι 68-64: Άμυνα-ατσάλι και άλμα... τριάδας, υπό το βλέμμα του Νίκου Ζήση (video)
Νίκη-χρυσάφι για την ΑΕΚ κόντρα στο Περιστέρι (28/01, ) στα Άνω Λιόσια, σε ένα έντονα φορτισμένο συγκινησιακά ματς, λόγω της βράβευσης του Νίκου Ζήση!
Η ΑΕΚ «πάτησε» γκάζι στο 2ο ημίχρονο στα Άνω Λιόσια, «έτρεξε» ένα σερί 15-0 στην 3η περίοδο και πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στο Περιστέρι με 68-64 (28/01), στο μεταξύ τους ντέρμπι, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League. Όσα έκαναν στο παρκέ Φρανσίσκο (17π.) και Αγραβάνης (14 π.) δεν στάθηκαν αρκετά, για να χαρίσουν τη νίκη στο σύνολο του Βασίλη Σπανούλη, που δεν βρήκε λύσεις απέναντι στον εξαιρετικό Φλιώνη (14π.) και κάπως έτσι, η «Ένωση» πήρε σημαντικό προβάδισμα στη «μάχη» της τετράδας, μετά τη δεύτερή της νίκη επί του Περιστερίου φέτος.

Παράλληλα, βρέθηκε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και περιμένει το τελικό αποτέλεσμα ανάμεσα σε Προμηθέα Πατρών και Κολοσσό Ρόδου, για να δει αν θα παραμείνει μόνη τρίτη, μετά το πέρας της 14ης αγωνιστικής.

Συγκινητικές στιγμές στο κλειστό των Άνω Λιοσίων πριν το «τζάμπολ», καθώς βραβεύτηκε από την ΑΕΚ, ο θρύλος τόσο της ίδιας, όσο και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα, Νίκος Ζήσης.



ΤΟ ΜΑΤΣ

Στα πρώτα λεπτά, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, κάτι που αποτυπώθηκε και στο 16-16, ως σκορ της πρώτης περιόδου. Στα highlight του πρώτου δεκαλέπτου, το καλάθι του Ντένμον υπό πίεση, στη λήξη του χρόνου.

 

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η μία ομάδα έβρισκε τρόπο να «απαντήσει» στην άλλη και συνέχισαν να «συμπορεύονται» στο σκορ, αν και το 1ο ημίχρονο, βρήκε το Περιστέρι να προηγείται με 33-32.

Η «ψαλίδα» υπέρ της ΑΕΚ άνοιξε στην τρίτη περίοδο, όπου «έτρεξε» ένα φοβερό σερί 15-0 και ουσιαστικά, έθεσε τις βάσεις για τη νίκη της.

 

Το Περιστέρι προσπάθησε να ανακάμψει στο φινάλε της αναμέτρησης, αλλά παρά το υπέρ του σκορ στην 4η περίδο (18-16), δεν τα κατάφερε.

«Λύγισε» από την ατσαλένια άμυνα της ΑΕΚ και την εκρηκτική της 3η περίοδο και κάπως έτσι, το σύνολο του Ηλία Καντζούρη συνδύασε την ιστορική στιγμή της βράβευσης του Νίκου Ζήση μπροστά σε περίπου 4.000 φίλους της «Ένωσης» που βρέθηκαν στα Άνω Λιόσια, με μία σπουδαία νίκη, που της δίνει σημαντικό προβάδισμα για την τετράδα της Basket League.


Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-33, 52-46, 68-64

Δείτε τα στατιστικά του Αγώνα ΕΔΩ

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0