Basket Talk

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-89: Πετάει ο ΜακΚίσικ, «βομβαρδίζει» ο Βεζένκοφ και... κορυφή! (video)

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-89: Πετάει ο ΜακΚίσικ, «βομβαρδίζει» ο Βεζένκοφ και... κορυφή! (video)
Παρά το νωθρό ξεκίνημα και τη μη χρησιμοποίηση του Κλωστα Σλούκα στα τελευταία 25 λεπτά λόγω τραυματισμού, ο Ολυμπιακός διαφύλαξε το.... κατάμεστο κάστρο του (95-89 τη Μακάμπι) και ανέβηκε και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας με τη συμπλήρωση της 21ης Αγωνιστικής της Euroleague. Κορυφαίος του αγώνα για μία ακόμα φορά ο Σάσα Βεζένκοφ, καθοριστικοί οι Μπλακ και ΜακΚίσικ.
Με τέτοια «καυτή» ατμόσφαιρα και με τον Σάσα Βεζένκοφ... σεληνιασμένο ήταν σχεδόν αδύνατον ο Ολυμπιακός να αφήσει χαμένη την ευκαιρία να ανέβει και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας της Euroleague. Όπερ και εγένετο δηλαδή. Παρότι ξεκίνησε μουδιασμένα και στα δύο ημίχρονα και ο Κώστας Σλούκας έμεινε στα... πιτς για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο λόγω τραυματισμού, οι πάικτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, στην 100η του νίκη στον πάγκο των Πειραιωτών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση βρήκαν τις λύσεις και έκαμψαν τη σθεναρή αντίσταση της Μακάμπι (95-89). Σημαντική η βοήθεια του αρχηγού καθώς και του πάντοτε επιδραστικού Σακίλ ΜακΚίσικ. Θετικότατος για άλλο ένα παιχνίδι ο Ταρίκ Μπλακ.


ΤΟ ΜΑΤΣ

Τη συνηθεία του να ξεκινάει με σουτ έξω από τα 6,75 το παιχνίδι του εμφανίστηκε και πάλι στον Ολυμπιακό με τον Σάσα Βεζένκοφ να σπάει το... ρόδι από την πρώτη μόλις επίθεση. Αυτό που ακολούθησε όμως στα πρώτα λεπτά της εναρκτήριας περιόδου ήταν ένας επιθετικός μονόλογος της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί «πυροβολούσαν» από παντού όντας σχεδόν... άχαστοι εντός και εκτός πεδιάς με τους Κόλσον, Μάρτιν και Μπολντγουίν να στέλνουν τη διαφορά μέχρι και σε double score (8-16 και 9-18). Το ταιμ-αουτ του κόουτς Μπαρτζώκα λειτούργησε αφυπνιστικά για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι αν και τα... έσπασαν από τη γραμμή της «φιλανθρωπίας», βελτιώθηκαν σε άμυνα και επίθεση και με πρωτεργάτη τον συνήθη ύποπτο Σάσα Βεζένκοφ, πήραν «κεφάλι» στο σκορ (24-23).

Η είσοδος των Σακίλ ΜακΚίσικ και Ταρίκ Μπλακ βοήθησε τους γηπεδούχους να... σκληρύνουν και με τα diflection τους και την άμυνα από μπροστά δυσκόλεψαν την κυκλοφορία της Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί έβλεπαν μπροστά τους πάντοτε ένα απλωμένο χέρι και στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου βρήκαν μόνο 4 πόντους. Η υψηλή παραγωγή των «ερυθρολέυκων» τους έβαλε και μπροστά μάλιστα με έξι (35-29, 15') με το δίποντο του Άλεκ Πίτερς. Ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό στην επίθεση, ο Σάσα Βεζένκοφ ξαναμπήκε... ζεστός και με μικρά αλλά σταθερά βήματα φόρτωνε το αντίπαλο καλάθι (27 πόντους στη δεύτερη περίοδο). Σε συνδυασμό με την πιεστική τους άμυνα, οι Πειραιώτες έκαναν το δυναμικό come back και πήραν τον έλεχο του παιχνιδιού καθώς και τη διαφορά (51-36, 20').
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μακάμπι ξεκίνησε και πάλι φορτσάτη, γνωρίζοντας πως έπρεπε να πλησιάσει γρήγορα γρήγορα αν ήθελε να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Και εν πολλοίς το έκανε όταν ο πολύ καλός σήμερα Σόρκιν έριξε μετά από ώρα τη διαφορά σε μονοψήφια τιμή (64-55, 25').
5790779.jpg

Η επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού συνεχίστηκε (4 πόντους σε έξι λεπτά) και η... ενοχλητική Μακάμπι μείωσε σε απόσταση «βολής» με το καλάθι του Μπρέμο (73-69, 33΄). Αυτό ήταν και το σημείο-κλειδί του παιχνδιού. Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν άψογα όταν ένιωσαν πως πιέζονται, έτρεξαν ένα γρήγορο 7-0 με κορυφαίο τον ΜακΚίσικ, αποκατέστησαν την τάξη (80-69, 35').

Με την ίδια πεντάδα που άντεξε την πίεση, «έχτισε» και πάλι διαφορά με τα τρίποντα των Λαρεντζάκη και Πίτερς, κλειδώνοντας μία ακόμα νίκη (89-74, 2:26 για το τέλος), τη 14η στη σεζόν, ακόμα κι΄αν η «εφτάψυχη» Μακάμπι δεν παραιτήθηκε (89-83, 1:05 για τη λήξη). Το μακρινό σουτ του Ουόκαπ όμως, έσβησε κάθε ελπίδα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κυνήγησαν τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 24-25, 51-36, 71-64, 95-89

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0