Basket Talk

Νάντο Ντε Κολό: Ξεπέρασε το Σπανούλη και απέχει 10 πόντους από το Γκάλη και την κορυφή!

Νάντο Ντε Κολό: Ξεπέρασε το Σπανούλη και απέχει 10 πόντους από το Γκάλη και την κορυφή!
Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Νάντο Ντε Κολό αφού μετά την εκπληκτική του παράσταση κόντρα στην πρώην ομάδα του, Φενέρμπαχτσε, ξεπέρασε το Βασίλη Σπανούλη στη δεύτερη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στα Κύπελλα Ευρώπης και απέχει μόλις 10 πόντους από την κορυφή. Εκεί φυσικά που βρίσκεται ο Νίκος Γκάλης.
Ζήτημα μιας εβδομάδας φαίνεται πως θα είναι ακόμα η ελληνική κορυφή του all-time σκόρερ στα Κύπελλα Ευρώπης καθώς ο αειθαλής Νάντο Ντε Κολό, «καλπάζει» μπρος ολοταχώς για την κορυφή.

Ο βετεράνος (στην ταυτότητα μόνο) Γάλλος γκαρντ ήταν ο κορυφαίος απέναντι στην παλιά του ομάδα, Φενέρμπαχτσε, και με τους 26 πόντους που σημείωσε, οδήγησε την Βιλερμπάν στην νίκη.
Πέρα όμως από την ομαδική συνεισφορά, κάθε σπουδαίος πάικτης έχει το... νου του και στα ατομικά του στατιστικά και τα ρεκόρ. Και ο Νάντο Ντε Κολό βρίσκεται μία ανάσα μακριά από ένα ιστορικό επίτευγμα.
Πιο συγκεκριμένα, μετά την εκπληκτική του εμφάνιση στο πλαίσιο της 21ης Αγωνιστικής της Euroleague, ο άσος της Βιλερμπάν έφτασε τους 4.895 πόντους στα Κύπελλα Ευρώπης, αφήνοντας πίσω του τον μέχρι πρότινος δεύτερο της σχετικής λίστας Βασίλη Σπανουλη (4.872).

c32287c0-spanoulis_de-colo-625x375_1.jpg

Πλέον η κορυφή είναι πολύ κοντά και πιθανότατα στην αναμέτρηση κόντρα στην Παρτιζάν θα γίνει ο κορυφαίος όλων, αφού χρειάζεται απλά να γίνει διψήφιος για να τα καταφέρει. Ο Νίκος Γκάλης που διατηρούσε τόσα χρόνια τα... πρωτεία είχε σταματήσει στους 4.904.

Βέβαια όσον αφορά τη Euroleague αποκλειστικά έχει ακόμα δρόμο (4.090π.) μιας και θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152 πόντους) και μετά να πράξει το ίδιο με τον Kill-Bill (4.455).

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0