Basket Talk

Ντέγιαν Ράντονιτς: «Κι’ όμως είναι ακόμα εδώ»!

Ντέγιαν Ράντονιτς: «Κι’ όμως είναι ακόμα εδώ»!

Έχουν περάσει 20 στροφές στη Euroleague και άλλες 13 στο ελληνικό πρωτάθλημα και ο  Παναθηναϊκός παίζει, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σαν σε… επανάληψη, λες και έχει κολλήσει το κουμπί. Κι’ όμως ο Ντέγιαν Ράντονιτς, σε πείσμα των καιρών, είναι ακόμα εδώ.

Σχετικά Άρθρα

«Αλλού βαρούν τα όργανα κι΄ αλλού χορεύει η νύφη» λέει μια παροιμία και ως γνωστόν, οι λαϊκές ρήσεις είναι κάποιες φορές που… κουμπώνουν γάντι στην καθημερινότητα, όπως σε αυτή του μπασκετικού Παναθηναϊκού και του προπονητή του. Οι «πράσινοι» το βράδυ της Κυριακής (22/1) ήρθαν αντιμέτωποι με ένα στραπάτσο ολκής απέναντι σε μια ομάδα που φιγουράρει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και χρειάστηκαν το φλότερ του Πάρις Λι στο μισό δέκατο του δευτερολέπτου για να σώσουν την παρτίδα. Είναι η δεύτερη φορά όμως που συμβαίνει κάτι ανάλογο μέσα σε δυο βδομάδες στη Basket League, στην Ευρώπη η κατάσταση βρίσκεται ανάμεσα στη φθορά και την αφθρσία, οι πάλαι ποτέ ένδοξες εποχές έχουν πάει… περίπατο και το «καράβι» μοιάζει ακυβέρνητο. Υπό την ίδια διεύθυνση παρόλα αυτά.

Αν εξαιρέσει κανείς το διάστημα από τα μέσα Νοέμβρη μέχρι και τα μέσα Δεκέμβρη όπου το «τριφύλλι» έβγαλε μία αντίδραση χάρις την όρεξη στην άμυνα και το εξαιρετικό… φεγγάρι των δύο πρώτων «βιολιών» του (Ουίλιαμς και Μπείκον), η χρονιά μοιάζει καταστροφική. Η καλοκαιρινή μεταγραφική ενίσχυση συναντάται μόνο στα… χαρτιά, με την κατάσταση να δείχνει νοσηρή και κυρίως ίδια και απαράλλακτη. Και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό, με το τεχνικό επιτελείο να φαίνεται πως έχει χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια». Παρόλα αυτά παραμένει «βιδωμένο», στη θέση του.

Κι’ αν αρκετοί πίστευαν ότι αυτό θα άλλαζε μετά την ήττα-διασυρμό από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα, τα πράγματα δεν πήραν αυτήν την τροπή. Άπαντες είχαν τον Μαυροβούνιο τεχνικό… ξεγραμμένο έως τελειωμένο. Εκείνος όμως, σαν τη Λερναία Ύδρα έμεινε στο πόστο του, αμετακίνητος. Τα… σπασμένα τα πλήρωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης ως υπεύθυνος μεταγραφικού σχεδιασμού, με τον σχεδόν άφαντο έως εκείνη τη στιγμή ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, να τον στηρίζει δημόσια.

Έπαιξε άραγε ρόλο σε αυτό το κλειστό διετές συμβόλαιο που υπέγραψε το καλοκαίρι ή το… γινάτι του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να πάει κόντρα στο προφανές αλλά και τις συνήθειες του; Αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο μερικά χρόνια πίσω, ο τότε προπονητής θα είχε απομακρυνθεί πριν καν τα τέλη Δεκέμβρη. Αλλά ακόμα και αν έβγαζε Χριστούγεννα, ένα τέτοιο αποτέλεσμα κόντρα στον «αιώνιο» θα ήταν η αφορμή που… το ποτήρι θα ξεχείλιζε. Όχι όμως για τον φετινό Παναθηναϊκό, όχι για τον Ντέγιαν Ράντονιτς.

Ο «εφτάψυχος» Μαυροβούνιος κόουτς παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας με το κλίμα να μην αλλάζει επ ουδενί. Ο περίπατος στην Πάτρα αποδείχθηκε μία ευχάριστη παρένθεση και τίποτα άλλο με τον «εξάστερο» να βιώνει ξανά και ξανά τις ίδιες παθογένειες και τη «βελόνα» σταθερά στο μείον.
5769798.jpg

Η νίκη επί της Μακάμπι και κυρίως ο τρόπος με την οποία ήρθε, ήταν σαν… σταγόνα στον ωκεανό με την κατάσταση να δείχνει μη αναστρέψιμη, κυρίως για τον Ντέγιαν Ράντονιτς. Η πειστική εμφάνιση για τρία δεκάλεπτα κόντρα στον λειψό Άρη δεν ήταν αρκετή μιας και «όταν ραγίζει το γυαλί, δύσκολα ξανακολλάει». Μετά τα… λαϊκά δικαστήρια λοιπόν έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, την πενιχρή παρουσία του κόσμου κόντρα σε Φενέρ και Μακάμπι και τις χλιαρές αποδοκιμασίες στο πρόσωπό του, το μήνυμα μετά τον Άρη ήταν ξεκάθαρο από τους φίλους της ομάδας, οι οποίοι του ζήτησαν απερίφραστα να αποχωρήσει.

Αντ’ αυτού εκείνος ανέφερε σε δηλώσεις του πως η εικόνα των «πρασίνων» ήταν βελτιωμένη κόντρα σε Φενέρ και Μακάμπι ενώ στα δύσκολα συνήθισε να λέει ότι: «πρέπει να κοιτάξουμε τι φταίει». Ακόμα και ο άμεσος συνεργάτης του, Γκόραν Μπόσκοβιτς, μετά το τέλος της ήττας στη Μπολόνια τόνισε πως «ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Φράση η οποία μάλλον δεν ήχησε και τόσο καλά σε όσους αγαπούν την ομάδα και την έχουν δει να μεγαλουργεί.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν και τα παραλίγο «εμφράγματα» στην ελληνική Basket League κόντρα σε Περιστέρι και Λαύριο. Δύο κακές εμφανίσεις μέσα σε δυο εβδομάδες μέχρι και σε εγχώριο επίπεδο και δύο νίκες στον πόντο κόντρα σε ομάδες σαφώς χαμηλότερης δυναμικής.

Ωστόσο, η απάντηση του Ντέγιαν Ράντονιτς σε όλα αυτά είναι οι… ευχές. Αρχικά ήλπιζε πως ο σχεδόν «παραγκωνισμένος» Μάριους Γκριγκόνις, θα εμφανιστεί καλύτερος μελλοντικά ενώ στη συνέντευξη Τύπου του Κυριακάτικου (22/1) αγώνα στο Λαύριο προέβη και σε μία πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά.
5751765.jpg

Χωρίς καν να ερωτηθεί ο ίδιος και δίχως κάποια περιρρέουσα φημολογία, έριξε τη «βόμβα» της επικείμενης μεταγραφής, θέλοντας ίσως να… πετάξει το μπαλάκι για ενίσχυση. Την ίδια στιγμή που το μεταγραφικό παζάρι επιπέδου Euroleague έχει κλείσει και διατηρεί παροπλισμένο, έναν ξένο (Άντριους), ο οποίος έχει να παίξει από τον Οκτώβριο αλλά πληρώνεται κανονικά.

Κάθε εβδομάδα λοιπόν που περνάει τον τελευταίο μήνα τουλάχιστον, ο Ντέγιαν Ράντονιτς μετράει… μέρες για να μην πούμε ώρες. Σε κάθε ματς που ξεκινάει, παίζει το «κεφάλι» του και παρόλα αυτά , όποια κι΄ αν είναι η εξέλιξη παραμένει αμετάκλητος, προσπαθώντας να κάνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Συνεπώς και λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, είναι να απορεί κανείς αλλά ο Ράντονιτς είναι ακόμα εδώ.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0