Basket Talk

AIR: Η συνύπαρξη NIKE – Τζόρνταν γίνεται ταινία με Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον!

AIR: Η συνύπαρξη NIKE – Τζόρνταν γίνεται ταινία με Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον!

Μετά το «The Last Dance», ο Μάικλ Τζόρνταν αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τη μεγάλη οθόνη! Αυτή τη φορά αφορμή είναι η συμφωνία-ορόσημο μεταξύ της NIKE και του MJ, με πρωταγωνιστές τους Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον.

Έχει βαλθεί να… κατακτήσει τα πάντα ο Μάικλ Τζόρνταν! Μετά τη μίνι σειρά-ντοκιμαντέρ του Netflix «The Last Dance», έρχεται ακόμα μία πτυχή της πλούσιας καριέρας του MJ, αυτή τη φορά μάλιστα στη μεγάλη οθόνη!

Τα Amazon Studios ανακοίνωσαν επίσημα την κυκλοφορία της ταινίας «AIR», η οποία θα αφορά, αν όχι τη σπουδαιότερη, μία από τις πιο σημαντικές συνεργασίες στην ιστορία του αθλητισμού. Πρόκειται φυσικά για τη συμφωνία μεταξύ της NIKE και του «Air Jordan»!

Θα γυρίσουμε πίσω στη δεκαετία του 80 και συγκεκριμένα στο 1984. Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν αποτελούσε απλώς rookie στους Σικάγο Μπουλς και στο πρωτάθλημα του NBA. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, όμως, είχε βρεθεί ήδη στο στόχαστρο της NIKE, η οποία μόλις ξεκινούσε, ή μάλλον καλύτερα πραγματοποιούσε τις πρώτες της προσπάθειες να ενταχθεί στο χώρο της καλαθοσφαίρισης και του αθλητισμού γενικότερα.

Στην ταινία θα παρακολουθήσουμε ακριβώς αυτό το «κυνήγι» για την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Μία συμφωνία που δεν… τάραξε απλώς τα νερά, αλλά προκάλεσε ριζικές αλλαγές στον αθλητικό κόσμο. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι διατηρείται μέχρι και σήμερα.

Όπως είναι λογικό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγάλα χολιγουντιανά ονόματα. Έτσι, στους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται ο Μπεν Άφλεκ και ο Ματ Ντέιμον, οι οποίοι θα υποδύονται τους Φιλ Νάιτ (συνιδρυτής της NIKE) και Σόνι Βακκάρο (στέλεχος αθλητικού μάρκετινγκ της NIKE) αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο ‘Αφλεκ θα βρίσκεται και στην σκηνοθεσία της ταινίας.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποιος ηθοποιός θα «μπει» στα παπούτσια του Μάικλ Τζόρνταν. Η Βαϊόλα Ντέιβις θα έχει το χαρακτήρα της μητέρας του, ενώ το καστ συμπληρώνουν οι Τζέισον Μπέιτμαν, Κρις Μεσίνα, Κρις Τάκερ και Μάρλον Γουέιανς.

Η παγκόσμια πρώτη προβολή της ταινίας «AIR» στις κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται την Τετάρτη 5 Απριλίου του 2023. Λίγοι μόλις μήνες μας χωρίζουν, λοιπόν, από άλλη μία ιστορία του MJ και την αναμένουμε με μεγάλες προσδοκίες!


Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0