Basket Talk

Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ 61-69: Με στυλ... ευρωπαϊκό και σούπερ Μάιλς στο ντεμπούτο του! (video)

Απόλλων Πάτρας - ΑΕΚ 61-69: Με στυλ... ευρωπαϊκό και σούπερ Μάιλς στο ντεμπούτο του! (video)
Παρότι αγωνίστηκε στην Πάτρα χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες της και ο βελτιωμένος Απόλλωνας της έβαλε δύσκολα, η ΑΕΚ πέρασε από την Αχαϊκή πρωτεύουσα με 61-69 χάρις την αμυνά της και συνεχίζει ακάθεκτη την προσπαθειά της για το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs. Τρομερός στο ντεμπούτο του ο Αϊζάια Μάιλς
Απαλλαγμένη από BAN και με δύο.. φρέσκα πρόσωπα στην 12αδα της, η ΑΕΚ «άλωσε» και την Πάτρα (μετά την Καρδίτσα) για την 13η Αγωνιστική της Basket League και έπιασε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα τον Κολοσσό. Το κενό του Μάντσεν κάλυψε και με το παραπάνω ο φοβερός και τρομερός Αϊζάια Μάιλς στην πρώτη του συμμετοχή με τα «κιτρινόμαυρα», ο οποίος... κουβάλησε επιθετικά. Καθοριστικός ο... άχαστος Παπαδάκης. Βελτιωμένος αλλά βιαστικός ενίοτε ο Απόλλωνας. Μουδιασμένος και άστοχος στο ντεμπούτο του ο Γιάνκοβιτς.

ΤΟ ΜΑΤΣ
Καλύτερα ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι Πατρινοί με τον Μαστρογιαννόπουλο να δείχνει σε καλή μέρα και την άμυνά τους να εχει δυσκολέψει την «Ένωση». Το... ψύχραιμο χέρι του Στρέλνιεκς όμως (δύο σερί τρίποντα στο φινάλε της πρώτης περιόδου) ξεκόλλησε την ΑΕΚ και έδωσε το έναυσμα για να νιώσει πιο άνετα στο ματς.

Η πίεση στη μπάλα άλλαξε.. στρατόπεδο στο δεύτερο δεκάλεπτο και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως για πέντε λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν σκοράρει μόνο 2 πόντους (17-4, 15'). Και εκεί που έδειχναν οι πάικτες του Βετούλα ότι είχαν σφυγμό (25-29), ήρθαν δύο σερί τρίποντα από τους Ουίλιαμς και Κόνιαρη για να δώσουν για πρώτη φορά διψήφιο προβάδισμα.

Στην εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου οι Πατρινοί, προεξέχοντος του Γιώργου Μπόγρη πλησίασαν στον πόντο (41-42, 25') όμως πάλι τα μακρινά σουτ έδωσαν τη λύση για την ΑΕΚ, η οποία έτρεξε ένα (7-16) και επανέφερε την τάξη (48-58, 30')

Στην τελευταία περίοδο, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν την τελευταία τους αντεπίθεση (54-58, 32') με τρίποντο του Ντέιβις όμως η αμυντική προσήλωση των παικτών του Καντζούρη δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν κι' άλλο και έτσι η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό από την Πάτρα.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 25-35, 48-58, 61-69

Δείτε το στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0