Basket Talk

ΑΕΚ: Επικίνδυνες αποστολές στους 16 του BCL

ΑΕΚ: Επικίνδυνες αποστολές στους 16 του BCL

Η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο BCL βρίσκεται σε όμιλο με ονόματα - «μαμούθ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ και καλείται να αντιμετωπίσει αρκετούς γνώριμους με τα λημέρια μας.

Η Ελλάδα έχει έναν και μοναδικό εκπρόσωπο στο φετινό BCL, μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ και του Περιστερίου και βρίσκεται στο Top-16 της διοργάνωσης, την ΑΕΚ. Εκεί, η ομάδα του Ηλία Καντζούρη θα αντιμετωπίσει στον 3ο όμιλο «θηρία» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τις Ουνικάχα Μάλαγα, Γαλατασαράι και Λιμόζ, έχοντας πολύ δύσκολο έργο.

Η ΑΕΚ καλείται να αγωνιστεί απέναντι σε… θηρία, όπως η Ουνικάχα Μάλαγα και η Γαλατασαράι, ενώ κανείς δε μπορεί να «ξεγράψει» τη Λιμόζ, αν αναλογιστεί την ιστορία της γαλλικής ομάδας. Ο όμιλος αυτός έχει ένα ακόμη ενδιαφέρον, καθώς και στις τρεις αντιπάλους της «Ένωσης» βρίσκονται γνώριμοι με τα ελληνικά… λημέρια.

Το BNsports σάς παρουσιάζει τι θα αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στο Top 16 του BCL.

Ουνικάχα Μάλαγα

Ένα από τα φαβορί για κατάκτηση του Basketball Champions League. Την περσινή σεζόν αποκλείστηκε από την Μανρέσα στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης και να βγήκε 13η στην ACB, όμως δεν έμεινε άπραγη, καθώς το καλοκαίρι ενισχύθηκε. Διαθέτει στο ρόστερ της δύο πρωταθλητές Ευρώπης, τους Αλμπέρτο Ντίαζ και Ντάριο Μπριθουέλα, που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2022. Ακόμα, η ομάδα του Ίμπον Ναβάρο έχει στο δυναμικό της τρεις… Έλληνες, τον Τάισον Κάρτερ, πρώην γκαρντ του Λαυρίου, τον Κέντρικ Πέρι, που αγωνίστηκε την περσινή σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και τον Τάιλερ Καλινόσκι, που έχει φορέσει τη φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας. Όσον αφορά τέλος την ιστορία της ομάδας, η Μάλαγα έχει κατακτήσει από μία φορά την ACB (2006), το Κύπελλο Ισπανίας (2005), το EuroCup (2017) και το Κύπελλο Κόρατς (2001).

Γαλατασαράι

Με τον Ανδρέα Πιστιόλη στο «τιμόνι», η Γαλατά αξιώνει να ολοκληρώσει σε καλύτερη θέση απ’ ότι στην περσινή σεζόν, που τερμάτισε 4η στον όμιλό της, στο Top 16. Ενδιαφέρουσα και ευνοϊκή συνθήκη για την ΑΕΚ αποτελεί το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες, παραχώρησε τον -πρώτο σε ασίστ και κλεψίματα για τους Τούρκους- Ντι Μποστ στην Βιλερμπάν. Η «Βασίλισσα» θα συναντήσει και μια γνώριμη φυσιογνωμία, καθώς ο Ίαν Χάμερ (παίκτης της ΑΕΚ την προηγούμενη σεζόν) από τον Οκτώβριο του 2022 ανήκει στην ομάδα του Ανδρέα Πιστιόλη. Εκτός του Χάμερ, στην Γαλατασαράι αγωνίζεται και ο Τζεχάιβ Φλόιντ, που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού, του Προμηθέα και της Λάρισας.

Λιμόζ

Άλλο ένα όνομα - «μαμούθ» στα ευρωπαϊκά κύπελλα βρίσκεται στον… δρόμο της «Ένωσης». Η Λιμόζ προκρίθηκε στο Top 16, γράφοντας ιστορία, καθώς ανέτρεψε τη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία του BCL (22 πόντοι) και είναι μία ομάδα που σίγουρα δεν… ξεγράφεις. Η γαλλική ομάδα διαθέτει στο ρόστερ της τον Τζαβόντε Χόκινς, ο οποίος τη σεζόν 2018-19 αγωνιζόταν στην Basket League με τη φανέλα του Χολαργού. Η Λιμόζ έχει κατακτήσει 11 φορές το Πρωτάθλημα Γαλλίας, 6 φορές το Κύπελλο Γαλλίας ένα ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1993), τρεις φορές το Κύπελλο Κόρατς και μια φορά το Κύπελλο Σαπόρτα (1988).

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ TOP-16 ΤΟΥ BCL

Ουνικάχα Μάλαγα

Τάισον Κάρτερ

Λαύριο

 

Κέντρικ Πέρι

Παναθηναϊκός

 

Τάιλερ Καλινόσκι

Απόλλων Πάτρας

Γαλατασαράι

Ανδράς Πιστιόλης

Παναθηναϊκός (βοηθός)

 

Ίαν Χάμερ

ΑΕΚ

 

Τζεχάιβ Φλόιντ

Λάρισα, Προμηθέας, Παναθηναϊκός

Λιμόζ

Τζαβόντε Χόκινς

Χολαργός

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0