Basket Talk

Καρδίτσα – ΑΕΚ 64-70: «Καθάρισε» στο τελευταίο 5λεπτο και επέστρεψε στις νίκες η Ένωση! (video)

Καρδίτσα – ΑΕΚ 64-70: «Καθάρισε» στο τελευταίο 5λεπτο και επέστρεψε στις νίκες η Ένωση! (video)

Τέλος στο αρνητικό σερί τριών αγώνων έδωσε η ΑΕΚ, η οποία ανεβάζοντας ρυθμούς στα τελευταία πέντε λεπτά, έφυγε με τη νίκη από την Καρδίτσα επικρατώντας με 64-70. Ανέβασε το ρεκόρ της στο 7-5 πλέον η «Ένωση».

Δυσκολεύτηκε αρκετά αλλά τελικά πήρε την πολυπόθητη νίκη η ΑΕΚ, που «καθάρισε» στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης και επικράτησε επί της Καρδίτσας με 64-70 για την 12η αγωνιστική της Basket League.. Σπουδαία εμφάνιση από τον Γιάνις Στρέλνιεκς, που σημείωσε 13 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ, οδηγώντας την «Ένωση» στην έβδομη νίκη της στο πρωτάθλημα και στην επιστροφή στα επιτυχημένα αποτελέσματα έπειτα από τρεις διαδοχικές ήττες.

Ντέρμπι ήταν το παιχνίδι στην Καρδίτσα στα πρώτα είκοσι λεπτά, με τις δύο ομάδες να μην ξεφεύγουν και το προβάδισμα να αλλάζει τακτικά χέρια. Η ΑΕΚ αφού έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη με τέσσερις πόντους (20-24), κατάφερε να διατηρήσει το ισχνό της προβάδισμα και στο ημίχρονο, όπου ήταν μπροστά με 37-39.


Η εικόνα δεν άλλαξε ούτε όταν επέστρεψαν οι δύο ομάδες στο παρκέ, τουλάχιστον μέχρι και το 27’, όταν η «Ένωση» για πρώτη φορά βρέθηκε με διψήφιο προβάδισμα (45-55). Παρ’ όλα αυτά, υπήρξε απάντηση από πλευράς γηπεδούχων, οι οποίοι ως το 30’ έφεραν το ματς στα ίσα (55-55)!


Το… θρίλερ κρατούσε για τα καλά μέχρι και το σημείο όπου οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη, σε κομβική στιγμή, απέκτησαν «αέρα» εννέα πόντων (58-67), μόλις δύο λεπτά πριν το τέλος. Έτσι, έφυγαν με τη νίκη από την Καρδίτσα, αφού επικράτησαν τελικά με το 64-70.


Τα δεκάλεπτα:
20-24, 37-39, 55-55, 64-70

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0