Basket Talk

EuroLeague Round 19: «Σφαλιάρα» ο Ερυθρός Αστέρας στη Μονακό, αγχώθηκε αλλά κέρδισε και χτίζει σερί η Φενέρ

EuroLeague Round 19: «Σφαλιάρα» ο Ερυθρός Αστέρας στη Μονακό, αγχώθηκε αλλά κέρδισε και χτίζει σερί η Φενέρ

Στην επιστροφή του Βιλντόσα, ο Ερυθρός Αστέρας έκανε ό,τι ήθελε την Μονακό του φοβερού Μάικ Τζέιμς. – Τα.. χρειάστηκε στο τέλος, όμως έκανε δεύτερη σερί νίκη η Φενέρ, κερδίζοντας την Μπάγερν, με... ρέκορντμσν Μότλεϊ!

Φενέρμπαχτσε – Μπάγερν Μονάχου 79-71

φενερ.jpg

Η Φενέρ των Κώστα Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθη και Δημήτρη Ιτούδη φαίνεται να έχει αφήσει πίσω τον κακό της εαυτό και κέρδισε την Μπάγερν, κάνοντας την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της.

Η ομάδα του Ιτούδη δυσκολεύτηκε στην αρχή να βρει τη στιγμή και να ξεφύγει στο σκορ, καθώς οι Ρούμπιτ και Ουίνστον ήταν εξαιρετικοί από μεριάς Βαυαρών.

Στο τέλος του ημιχρόνου όμως με δυο σουτ των Γουλιμπέκιν και Μπούκερ, οι Τούρκοι ξέφυγαν με +7 και έχτισαν στο δεύτερο ημίχρονο μια διαφορά 20 πόντων την οποία η Μπάγερν πλησίασε μόνο στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο Τζόναθαν Μότλεϊ μπήκε σε μια κλειστή λίγκα με τη σημερινή του εμφάνιση (22π., 17ρ.), καθώς έγινε μόλις ο 4ος στην ιστορία της EuroLeague που σκοράρει πάνω από 22 πόντους, μαζεύει 17 ριμπάουντ και πραγματοποιεί τουλάχιστον ένα κλέψιμο!

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Μότλει 22, Μπιρσέν 6, Ουίλμπεκιν 11, Έντουαρντς 9, Χέις-Ντέιβις 4, Πίερ, Γκούντουριτς 8, Μπούκερ 8, Καλάθης 9, Αντετοκούνμπο 5

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ουέιλερ-Μπαμπ 9, Ουόλντεν 7, Ουίνστον 12, Γκιφάι 2, Χάντερ 2, Μπονγκά 2, Γιάραμαζ 4, Χάρις 6, Ρούμπιτ 21, Γκιλέσπι 6

Ερυθρός Αστέρας – Μονακό 92-68

ερ.αστερας.jpg

Η Μονακό παραδόθηκε στην υπεροχή του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος με καταπληκτικό μπάσκετ έριξε 92 πόντους στους Μονεγάσκους, δέχθηκε μόλις 68 και ανέβηκε στο 10-9. Οι Σέρβοι, εμφανώς επηρεασμένοι ψυχολογικά από την επιστροφή του Βιλντόσα, δεν επέτρεψαν στην Μονακό να κάνει το παιχνίδι της, σε κανένα σημείο του αγώνα.

Οι Γάλλοι πέραν ενός ολιγόλεπτου ξεσπάσματος στην τρίτη περίοδο και παρά το γεγονός ότι ο Μάικ Τζέιμς έκανε τα… δικά του, βάζοντας 26 πόντους, δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και άφησαν ανεκμετάλλευτη τη νίκη με τον Ολυμπιακό, την προηγούμενη αγωνιστική.

Να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, έγινε γνωστό ότι η Μονακό βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του περσινού MVP του BCL, Τσίμε Μονέκε.

ΕΡ.ΑΣΤΕΡΑΣ: Χόλαντ, Βιλντόσα 9, Λαζάρεβιτς 4, Μίτροβιτς 15, Λάζιτς 9, Ντόμπριτς 10, Ίλιτς, Νέντοβιτς 11, Μάρκοβιτς 9, Κούζμιτς 4, Πετρούσεβ 21

ΜΟΝΑΚΟ: Μπράουν 7, Οκόμπο 6, Μπλόσομγκειμ 4, Μακουντού 4, Ντιαλό 6, Μοτιεγιούνας 4, Ουαταρά 3, Στραζέλ 1, Χολ 5, Τζέιμς 26

Άλμπα Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 77-84

9458ee62-d0b5-4d2e-894d-106afafd2f73.webp

Η Άλμπα… ταρακούνησε τη Ρεάλ στο τέλος, όμως οι Ισπανοί κατάφεραν και πήραν το διπλό που τους ανεβάζει στο 13-6 και διατηρούν την πρωτιά στην EuroLeague.

Η Ρεάλ ήταν καλύτερη και πήρε διαφορά από νωρίς, όμως η Άλμπα με ένα ολιγόλεπτο ξέσπασμα στην δεύτερη περίοδο κατάφερε καθόλη τη διάρκεια το αγώνα να καραδοκεί στους 7 με 10 πόντους από τη «Βασίλισσα».

Η Ρεάλ όμως ήταν ανώτερη και χάρη στις επιθετικές αρετές των παικτών της δεν έδωσε περαιτέρω δικαίωμα στους Γερμανούς να πιστέψουν στην ανατροπή και πήρε το διπλό.

ΑΛΜΠΑ: Λο 10, Σμιθ 22, Ντελόου 5, Βέτζελ, Ματίσεκ 3, Σνάιντερ, Κουμάντζε 9, Τίμαν 2, Σίκμα 7, Λάμερς, Μπλατ 12, Ζούσμαν 7

ΡΕΑΛ: Ουίλιαμς-Γκος 7, Κοσέρ 11, Αμπάλδε 2, Χάνγκα 6, Χεζόνια 11, Ροντρίγκεζ 6, Πουαριέ, Κορνελί 8, Ταβάρες 6, Γιουλ 5, Γιαμπουσέλ 7, Μουσά 15

Δείτε τη βαθμολογία της EuroLeague ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0