Basket Talk

Προμηθέας – Τρέντο 84-71: «Αφεντικό» στην Πάτρα! (video)

Προμηθέας – Τρέντο 84-71: «Αφεντικό» στην Πάτρα! (video)

Σπουδαία νίκη για τον Προμηθέα στην Πάτρα απέναντι στην ιταλική Τρέντο, όπου επικράτησε με το εμφατικό 84-71. Δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα οι Πατρινοί, που ήλεγχαν το παιχνίδι με ελάχιστες εξαιρέσεις, φτάνοντας έτσι στην έκτη τους νίκη στο φετινό EuroCup.

Επιστροφή στις νίκες για τον Προμηθέα, που «έκαμψε» σχετικά εύκολα την αντίσταση της ιταλικής Τρέντο στην Πάτρα με 84-71. Η ομάδα του Χριστόπουλου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, με τους Ιταλούς να απειλούν ουσιαστικά μόνο στις αρχές της δεύτερης και της τρίτης περιόδου. «Γεμάτο» παιχνίδι από τον Τζορτζ Κόντιτ, με  πόντους και  ριμπάουντ. Στις έξι νίκες πλέον οι Πατρινοί σε δέκα παιχνίδια για τον δεύτερο όμιλο του EuroCup, που παραμένουν στο «κυνήγι» για μία θέση στην πρώτη τετράδα.

Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, βρίσκοντας εύκολα λύσεις στην επίθεση, γεγονός που τον οδήγησε σε double σκορ στο 5’ (14-7), ενώ με τον Κουλμπόκα να είναι «ζεστός» (8 π.) διατήρησε τη διαφορά στους επτά πόντους μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου (23-16).

Στη συνέχεια, ο Χριστόπουλος είδε την απόδοση των παικτών του να πέφτει κατακόρυφα, με αποτέλεσμα η Τρέντο να περάσει μπροστά με 31-36 στο 17’. Έπειτα από τάιμ άουτ του Έλληνα τεχνικού έβγαλαν, όμως, αντίδραση οι γηπεδούχοι και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, καθώς έως το τέλος του ημιχρόνου «έτρεξαν» ένα σερί 14-2 και πήγαν στα αποδυτήρια με το +7 (45-38).

Για άλλη μία φορά, οι Πατρινοί «μπλόκαραν» επιθετικά, μένοντας άποντοι στο πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου και είδαν την ιταλική ομάδα να ισοφαρίζει (45-45). «Ξύπνησαν» και πάλι, ωστόσο, ανεβάζοντας κιόλας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, διατηρώντας την εκεί και στην έναρξη του τελευταίου μέρους, όπου βρέθηκαν στο +11 (66-55).

Ο Προμηθέας ήταν σοβαρός και στις δύο πλευρές του γηπέδου, ελέγχοντας απόλυτα το παιχνίδι. Έτσι, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά μέχρι το τέλος, έφτασε στην έκτη του νίκη με 84-71.


Τα δεκάλεπτα:
23-16, 45-38, 66-55, 84-71

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0