Basket Talk

Περιστέρι – Ντιζόν 92-88 (παρ.) Έμεινε ζωντανό για την πρόκριση, όλα για όλα στη Γαλλία!

Περιστέρι – Ντιζόν 92-88 (παρ.) Έμεινε ζωντανό για την πρόκριση, όλα για όλα στη Γαλλία!

Το Περιστέρι πήρε μια σπουδαία νίκη απέναντι στη Ντιζόν και ταξιδεύει στη Γαλλία για τον τρίτο, καθοριστικό αγώνα, στον οποίο ο νικητής πηγαίνει στους 16 του BCL!

Τεράστια νίκη για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη! Το Περιστέρι έκανε το 1-1 στη σειρά με τη Ντιζόν και πλέον πηγαίνει στη Γαλλία με σκοπό τη νίκη και την πρόκριση στους 16 του Basketball Champions League. Με πρώτο σκόρερ τον Φραντσίσκο (18π.) το Περιστέρι έκανε ένα τεράστιο βήμα πρόκρισης και τα παίζει όλα για όλα στην Γαλλία!

Το Περιστέρι ήταν πολύ άστοχο στην αρχή του αγώνα, καθώς ο καθοριστικός Ντένμον ήταν… άσφαιρος και οι συμπαίκτες του αστοχούσαν σε εύκολα καλάθια. Από την άλλη, η Ντιζόν είχε σε καλή μέρα τον Χρόβατ, ο οποίος ανάγκασε τον Βασίλη Σπανούλη να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ 2 λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Η ώρα για τις μεγάλες προσωπικότητες του Περιστερίου ήρθε στη δεύτερη περίοδο. Ο Φραντσίσκο με 12 πόντους και 3 τρίποντα πήρε στις πλάτες του την ομάδα του, ενώ η είσοδος του Μωραΐτη έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ένταση της άμυνας. Ωστόσο, η Ντιζόν είχε σε καλή μέρα πολλούς παίκτες και έβρισκε απάντηση σε οτιδήποτε παρουσίαζε η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη επιθετικά.

Μεγάλο σκορ και από τις δύο ομάδες στην επανάληψη, με καθοριστική την παρουσία του αρχηγού Λευτέρη Κασελάκη αλλά και τη φοβερή ενέργεια που έβγαλε στο γήπεδο ο Δημήτρης Μωραΐτης. Ο αρχηγός έβαλε στο τρίτο δεκάλεπτο 8 πόντους και έπαιξε ρόλο στη διαφορά των 5 πόντων (64-59) που απέκτησε η ομάδα του από τη Ντιζόν.

 

Γρήγορα γρήγορα οι Γάλλοι με 0-6 σερί πέρασαν μπροστά χάρη στο κάρφωμα του Ντουκότ (65-66, 31’21’’). Ο Γάλλος ήταν εξαιρετικός πίσω από τα 6.75 και ευστόχησε σε 2 τρίποντα σε πολύ κρίσιμο σημείο, με το δεύτερο μάλιστα ισοφάρισε σε 71-71. Ο Ντένμον δε θα μπορούσε να λείπει από τα μεγάλα σουτ και με ένα τρίποντο 1’29’’ πριν τη λήξη αύξησε τη διαφορά στους 4 (78-74). Στα 50’’ οι Γάλλοι έχασαν 2 βολές, ο Ντένμον από την άλλη τις έβαλε, όμως 13’4’’ πριν το σφύριγμα του διαιτητή, ο Γουέαρ με φόλλοου ισοφάρισε σε 81-81. Η τελευταία επίθεση ήταν στα χέρια των Γάλλων, με τον Χρόβατ να αστοχεί στο τρίποντο και το παιχνίδι να οδηγείται σε παράταση.

Το Περιστέρι πήρε διαφορά τριών πόντων (88-85) στο 2’11’’ της παράτασης μετά τις εύστοχες βολές του Μπίλαν και τη χαμένη προσπάθεια του Γουέαρ. Ο Αμερικανός φόργουορντ της Ντιζόν ευστόχησε σε δίποντο, μείωσε στον 1 και ο Ντένμον αστόχησε σε τρίποντο. Ο Γουέαρ κέρδισε φάουλ, λανθασμένα, καθώς έχουν προηγηθεί βήματα στη φάση και ευστόχησε στη μία, με το σκορ να είναι ισόπαλο στους 88! Οι Περιστεριώτες ευστόχησαν σε 4 βολές, το ματς έγινε δύο κατοχών

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Τα δεκάλεπτα: 12-20, 25-20, 27-19, 17-22, παρ. 11-7

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0