Basket Talk

EuroLeague Fantasy Injury Report Round 18: Δύο ερωτηματικά για τον Παναθηναϊκό – Τεράστιο πλήγμα με Έβανς η Ζαλγκίρις!

EuroLeague Fantasy Injury Report Round 18: Δύο ερωτηματικά για τον Παναθηναϊκό – Τεράστιο πλήγμα με Έβανς η Ζαλγκίρις!

Ο δεύτερος γύρος της Ευρωλίγκας κάνει… πρεμιέρα και τα απρόοπτα φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Αμφίβολοι οι Λι και Μποχωρίδης στον Παναθηναϊκό, σημαντικές προσθήκες αλλά και τεράστια η ζημιά με Έβανς στη Ζαλγκίρις, σημαντικά προβλήματα και στη Βαλένθια. 

Η τέταρτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν και πρώτη για το 2023 κάνει τζάμπολ και σε ένα «μαραθώνιο», όπως είναι η Euroleague, δεν θα μπορούσαν να ήταν όλα ιδανικά, «ρόδινα» και αμετάβλητα. Κάπου εκεί έρχονται οι απώλειες για να αποδείξουν ότι κανένας προγραμματισμός δεν εγγυάται τίποτα.

Στα του… οίκου μας τώρα, «πάνοπλος» ταξίδεψε ο Ολυμπιακός στο Μονακό για το ντέρμπι κορυφής με την ομάδα από το Πριγκιπάτο. Αντίθετα για τους Μονεγάσκους, παραμένουν εκτός οι Τζόρνταν Λόιντ και Άντριεν Μοερμάν.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, ο οποίος «καίγεται» για τη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, μπορεί να πήρε τα ευχάριστα από τον Μπέικον και τον Παναγιώτη Καλαιτζάκη οι οποίοι θα είναι στη διάθεση του Ντέγιαν Ράντονιτς ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι και πλήρης. Πιο συγκεκριμένα, ο Μαυροβούνιος τεχνικός είδε τους Λι και Μποχωρίδη να νιώθουν ενοχλήσεις στη γάμπα και τη μέση αντίστοιχα και η συμμετοχή τους κόντρα στους Τούρκους κρίνεται αμφίβολη. Γνωστό και μη εξαιρετέο το απουσιολόγιο του Δημήτρη Ιτούδη.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ευχάριστα είναι τα νέα για Μακάμπι και Ρεάλ Μαδρίτης καθώς είδαν δύο σημαντικούς σκόρερ τους (Μπόλντγουιν και Χάνγκα) να γυρίζουν στα παρκέ. Ένας μπήκε σε κανονικό ρυθμό (Χάκετ) και ένας βγήκε (Μάνιον) για τη Βίρτους, ενώ στη Μπαρτσελόνα προέκυψε απρόοπτο με τον Τόμας Σατοράνσκι (τενοντίτιδα). Στην πολύκροτο Ερυθρό Αστέρα, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει με τον Καμπάτσο αλλά ο Ιβάνοβιτς είδε τον Βιλντόζα να γυρίζει στις προπονήσεις, αν και πιθανότατα δεν θα παίξει με τη «Βασίλισσα».

Τέλος, τα χειρότερα νέα έρχονται από το Κάουνας και τη Βαλένθια. Η ευχάριστη έκπληξη του πρώτου μισού της χρονιάς (μαζί με τη Μπασκόνια), Ζαλγκίρις, έχασε τον καλύτερο παίκτη της, Κίναν Έβανς μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι προσθήκες των Πολονάρα και Τόμας ήρθαν για να μετριάσουν κάπως το πλήγμα, το οποίο βέβαια αναμένεται να είναι μεγάλο. Ως προς τους Ισπανούς, στο ιατρικό ανακηνωθέν της Τρίτης (10/1) προστέθηκαν τα όνοματα των Ριβέρο και Χάρπερ, οι οποίοι αναμένεται να μείνουν εκτός για έναν μήνα. 

Διαβάστε αναλυτικά το Injury Report της 18ης αγωνιστικής της EuroLeague:

Άλμπα Βερολίνου: Μάρκους Έρικσον, Γκαμπριέλε Προσίντα

Ανατολού Εφές: Ντόγκους Μπαλμπάι

Αρμάνι Μιλάνο: Σέιβον Σιλντς, Λουίτζι Ντατόμε, Κέβιν Πάνγκος

Βαλένθια: Μάρτιν Χέρμανσον, Μίλαν Χιμένεθ, Σαμ Βαν Ρόσομ, Βίκτορ Κλαβέρ, Χασιελ Ριβέρο, Τζάρεντ Χάρπερ

Βιλερμπάν: Τζόφρι Λοβέρν, Στεφάν Ρισασέ (αμφίβολος)

Βίρτους Μπολόνια: Αουντού Αμπάς, Αϊζάια Κορντινιέ, Λίο Μέναλο, Νίκο Μάνιον

Ερυθρός Αστέρας: Νίκολα Ιβάνοβιτς, Χασάν Μάρτιν, Φακούντο Καμπάτσο, Λούκα Βιλντόζα (αμφίβολος)

Ζαλγκίρις Κάουνας: Λιουταούρας Λελεβίτσιους (αμφίβολος), Τάιλερ Καβανό, Μάντας Καλνιέτις, Κίναν Έβανς

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πόιθρες

Μονακό: Τζόρνταν Λόιντ, Άντριεν Μοερμάν

Μπάγερν Μονάχου: Ζαν Μαρκ Σίσκο, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Αντρέας Ομπστ

Μπαρτσελόνα: Σέρχι Μαρτίνεθ, Τόμας Σατοράνσκι

Μπασκόνια: -

Ολυμπιακός: -

Παναθηναϊκός: Πάρις Λι (αμφίβολος), Λευτέρης Μποχωρίδης (αμφίβολος).

Παρτιζάν: -

Ρεάλ Μαδρίτης: Άντονι Ράντολφ, Κάρλος Αλοθέν, Ρούντι Φερνάντες, Μάριο Χεζόνια (αμφίβολος)

Φενέρμπαχτσε: Νεμάνια Μπιέλιτσα, Τόνιε Τζεκίρι, Ταρίκ Μπιμπέροβιτς, Ισμέτ Τακπινάρ.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0