Basket Talk

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Όποιος κάνει 6η σερί ήττα… καίγεται! (video)

Παναθηναϊκός – Φενέρμπαχτσε: Όποιος κάνει 6η σερί ήττα… καίγεται! (video)

Το βράδυ της Τρίτης (10/1, 21:30) στο ΟΑΚΑ θα ανταμώσουν οι δύο χειρότερες ομάδες, βάσει αποτελεσμάτων, του τελευταίου μήνα στην Ευρωλίγκα. Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε τίθενται αντιμέτωπες και όποια από τις δύο δώσει συνέχεια στην κάτω… βόλτα, τότε θα σπάσει και αρνητικό σερί!

Σχετικά Άρθρα

Ο πρώτος γύρος της Ευρωλίγκας έφτασε στο τέλος του και πλέον μπορούν να εξαχθούν κάποια ασφαλή συμπεράσματα ως προς τις 18 διαγωνιζόμενες ομάδες. Μερικές από αυτές σίγουρα θα ήθελαν να επαναλάβουν πορείες αντίστοιχες του πρώτου μισού της κανονικής διάρκειας (βλέπε Μπασκόνια, Μονακό και Ολυμπιακό) και να συνεχίσουν στο ίδιο μομέντουμ των τελευταίων αγωνιστικών (Παρτιζάν και Ερυθρός Αστέρας) ενώ κάποιες άλλες μάλλον θα προτιμούσαν να ξεχάσουν και να κάνουν το restart. Μετά βεβαιότητας λοιπόν, ο Παναθηναϊκός αρχικώς και η Φενέρ του τελευταίου μήνα, σε δεύτερο χρόνο, είναι εκείνες που θα το ήθελαν περισσότερο.

Ως εκ τούτου, η μεταξύ τους συνάντηση στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Τρίτης (10/1, 21:30) έχει τη δική της σημασία. Πέρα λοιπόν από την επιστροφή των Δημήτρη Ιτούδη και Νικ Καλάθη σε ένα γήπεδο που αγαπήθηκαν ιδιαιτέρως, Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε θα επιδιώξουν να βάλουν ένα τέλος στην… κατηφόρα που τους έχει βρει. Διότι όποιος δεν τα καταφέρει, θα έχει ένα ακόμα αρνητικό «παράσημο» στην… καμπούρα του. Και εκείνη των «πρασίνων» δεν αντέχει και πολλά ακόμα.
9f21adec-nick-calathes-dimitris-itoudis-625x375.jpeg

Από τις 8 Δεκεμβρίου λοιπόν που είχαν πανηγυρίσει τελευταία φορά στο παρκέ (Παναθηναϊκός-Αρμάνι 90-77 και Άλμπα Βερολίνου-Φενέρμπαχτσε 75-104), μετρούν πέντε συνεχόμενες ήττες. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει συνεχώς για τα δύο αυτά κλαμπ φυσικά.

Πιο συγκεκριμένα, αν και εφόσον το «τριφύλλι» χάσει και έκτο αναπάντητο παιχνίδι θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του στη διοργάνωση που συμβαίνει. Το αρνητικό «πενταρέ» που έχει καταγράψει έως τώρα αποτελεί ισοφάριση του χειρότερου ρεκόρ του (δύο φορές την περασμένη περίοδο και πιο συγκεκριμένα από 29/10 έως 18/11 κόντρα στις Βιλερμπάν, Ερ.Αστέρα, Ούνιξ Καζάν, Ζαλγκίρις και Μπάγερν και από τις 14/12 μέχρι και την 21/1 απέναντι σε Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ και Εφές). Αντίθετα, τα «καναρίνια» που φιγούραραν στην κορυφή της βαθμολογίας για αρκετές εβδομάδες αλλά πλέον έχουν… μπλοκάρει για τα καλά, θα πρέπει να ανατρέξουν μια δεκαετία πίσω για να βρουν κάτι αντίστοιχο. Ήταν το τέλος της σεζόν 2012-13 όταν γνώρισαν έξι ήττες στη σειρά και σίγουρα δεν θα ήθελαν να το επαναλάβουν.
nick.jpg

Συνεπώς, μετά το τέλος του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ, για κάποια από τις δύο ομάδες, θα… σημάνουν οι καμπάνες. Η νίκη και το ροζ φύλλο αγώνα της 18ης Αγωνιστικής αποτελεί αυτοσκοπό τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για τη Φενέρμπαχτσε, όχι μόνο από βαθμολογικής άποψης αλλά και ψυχολογικά αφού καμία από τις δύο δεν θέλει να «γράψει» ένα… μελανό σημείο στα βιβλία της ιστορίας της.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0