Basket Talk

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 72-71: Έπαθε… μπλακ άουτ στο φινάλε, αλλά δεν το πλήρωσε! (video)

Παναθηναϊκός – Περιστέρι 72-71: Έπαθε… μπλακ άουτ στο φινάλε, αλλά δεν το πλήρωσε! (video)

Ο Παναθηναϊκός, αν και αγχώθηκε στο φινάλε του παιχνιδιού απέναντι στο Περιστέρι, δεν πλήρωσε το ολικό… μπλακ άουτ, πέτυχε την ένατη νίκη του στο πρωτάθλημα και κοιτάζει, πλέον, την απαιτητική «διαβολοβδομάδα» που έχει μπροστά του. Υπήρξαν αποδοκομίες από τους οπαδούς μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης.

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε στο τέλος ο Παναθηναϊκός, πραγματοποιώντας μία πολύ κακή τέταρτη περίοδο, αλλά εν τέλει «έκαμψε» την αντίσταση του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ, νικώντας με 72-71 για την 11η αγωνιστική της Basket League. Οι «πράσινοι», που δεν είχαν στη διάθεσή τους τον Μπέικον, βρήκαν από την αρχή ρυθμό και απέκτησαν διαφορά «ασφαλείας», δείχνοντας να «κλειδώνουν» από πολύ νωρίς το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό τελικά τους βοήθησε να μην «πληρώσουν» το μπλοκάρισμά τους στο φινάλε και να φτάσουν στην ένατη νίκη τους. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς ο Πάρις Λι με 20 πόντους.


Στην έναρξη του αγώνα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα ο Παναθηναϊκός. Διατηρώντας τακτική «επαφή» με το καλάθι και έχοντας καλή άμυνα, τελείωσε την πρώτη περίοδο στο +15 (23-8), με τη συνέχεια να παρουσιάζει παρόμοια εικόνα. Η επιθετική άνοδος του Περιστερίου δεν άλλαξε δραματικά τα πράγματα και οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το 46-28.


Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προσπάθησε να επιστρέψει (48-41 στο 24’), αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το «τριφύλλι» πήγε τη διαφορά άμεσα και πάλι σε διψήφια επίπεδα, φτάνοντας μέχρι και τους 21 πόντους (65-44 στο 30').


Το τελευταίο δεκάλεπτο πήρε… φωτιά 2’48’’ πριν το φινάλε, όταν οι Περιστεριώτες μείωσαν στους τρεις (68-65) και με τον Παναθηναϊκό να έχει πάθει ολικό… μπλακ άουτ έφτασαν και στην ελάχιστη τιμή στα 9’’ (70-69)! Οι δύο εύστοχες βολές του Λι, ωστόσο, τελείωσαν την αναμέτρηση, σε συνδυασμό με το άστοχο τρίποντο του Ντένμον και του έδωσαν τελικά τη νίκη με 72-71, υπό τις αποδοκιμασίες των οπαδών του.


Τα δεκάλεπτα:
23-8, 46-28, 65-44, 72-71

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0