Basket Talk

Ιωνικός – Καρδίτσα 78-71: Νίκη… ανάσα για τους Νικαιώτες στο ντέρμπι ουραγών! (video)

Ιωνικός – Καρδίτσα 78-71: Νίκη… ανάσα για τους Νικαιώτες στο ντέρμπι ουραγών! (video)

Ο Ιωνικός αν και διατηρούσε με άνεση το προβάδισμα για τρεις περιόδους, στο τέλος δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά έφτασε στη νίκη με 78-71 απέναντι στην Καρδίτσα. Σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα της Νίκαιας που ξεφεύγει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Γιάννης Λίβανος και Νίκος Παπανικολόπουλος έκαναν το ντεμπούτο τους στους πάγκους του Ιωνικού και της Καρδίτσας αντίστοιχα στην 11η αγωνιστική της Basket League. Οι Νικαιώτες ήταν οι μεγάλοι νικητές της αναμέτρησης, επικρατώντας με 78-71 και απέκτησαν απόσταση ασφαλείας από την τελευταία θέση, στην οποία βρίσκεται ο σημερινός τους αντίπαλος. Κορυφαία εμφάνιση από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, που οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 23 πόντους και 8 ριμπάουντ.


Ο Ιωνικός ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε και στο σκορ, καθώς στο 10’ ήταν μπροστά με 28-13. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυριαρχούν και παρά το γεγονός ότι η διαφορά μειώθηκε λίγο, διατήρησαν διψήφιο προβάδισμα και πήγαν στα αποδυτήρια με το 43-32.


Στην επανέναρξη η Καρδίτσα προσπάθησε να επιστρέψει, αλλά όχι επιτυχώς, καθώς η τρίτη περίοδος έκλεισε με το σκορ στο 60-51. Το τελευταίο μέρος είχε διαφορετική εικόνα, ωστόσο, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (66-65 στο 36’). Από εκεί και έπειτα, όμως, η ομάδα της Νίκαιας ανέκαμψε και έφτασε τελικά στη νίκη με 78-71.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 43-32, 60-51, 78-71

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0