Basket Talk

Παναθηναϊκός: Συνήθισε να χάνει με διαφορές 15+ πόντων!

Παναθηναϊκός: Συνήθισε να χάνει με διαφορές 15+ πόντων!

Σε πολύ κακό… φεγγάρι βρίσκεται ο Παναθηναϊκός το τελευταίο διάστημα αφού πέρα από τις 5 σερί ήττες που έχει υποστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι τρεις τελευταίες εξ’ αυτών είναι και με διαφορά τουλάχιστον 15 πόντων.

Σχετικά Άρθρα

«Όταν παίρνω φόρα, φόρα κατηφόρα…» ερμήνευε η Χάρις Αλεξίου , φαινόμενο που θα μπορούσε κάλλιστα να ειπωθεί από οποιονδήποτε στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» έχουν να… γευτούν τη χαρά της νίκης στην Ευρωλίγκα εδώ και ένα μήνα, με τον διακόπτη να μη λέει να σηκωθεί.

Με τον Ντουέιν Μπέικον να είναι σχεδόν αποκλειστικά ο μόνιμος εκτελεστής των επιθέσεων του «τριφυλλιού» και με μηδαμινή δημιουργία, η κατάσταση πολύ δύσκολα θα αλλάξει. Οι «πράσινοι» μετρούν πέντε συνεχόμενες ήττες από την 8η του Δεκέμβρη και την άνετη επικράτηση επί της Αρμάνι (90-77) στο Κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Οι Μιλανέζοι βέβαια που ακόμα τότε ήταν… υπνωτισμένοι λίγο πριν βγάλουν αντίδραση.

Οι πέντε αυτές ήττες αποτελούν και την ισοφάριση του αρνητικού ρεκόρ του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα από την αλλαγή του format της διοργάνωσης και μετά (2016-17). Αντίστοιχο κακό διάστημα σημειώθηκε και την περσινή σεζόν και πιο συγκεκριμένα από 29/10 έως 18/11 κόντρα στις Βιλερμπάν, Ερ.Αστέρα, Ουνίξ Καζάν, Ζαλγκίρις και Μπάγερν και από τις 14/12 μέχρι και την 21/1 απέναντι σε Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ και Εφές. Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια συμπεριλαμβανόταν ρωσική ομάδα, τα αποτελέσματα κόντρα στις οποίες εν τέλει δεν προσμετρήθηκαν.
b355ee5a-bacondwayne_barcelona_panathinaikos-625x375.jpg

Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρέθηκε στο «μάτι του Κυκλώνα» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όμως ούτε στη Βαυαρία ήρθε η πολυπόθητη αντίδραση. Ο Παναθηναϊκός πάει από το κακό στο χειρότερο και η ευκολία με την οποία έρχονται οι ήττες σημαίνει πολλά περισσότερα από το ίδιο το αποτέλεσμα.

Στους τρεις τελευταίους αγώνες που έχουν δώσει με Εφές Ανατολού (-19), Ολυμπιακό (-24) και Μπάγερν Μονάχου (-16), οι «πράσινοι όχι μόνο έχουν ηττηθεί αλλά έχουν υποστεί και το διασυρμό, με διαφορές μεγαλύτερες των 15 πόντων. Κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του συλλόγου στην Ευρωλίγκα και φυσικά αποτελεί το πιο ανησυχητικό απ’ όλα.

Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς ηττάται με… κατεβασμένα τα χέρια. Σε αυτήν την κούρσα, απέναντι στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και μετά από ένα καλοκαίρι γεμάτο αλλαγές, είναι λογικό να έρθουν κάποιες ήττες (όχι βέβαια όσες και οι 11 με τις οποίες έκλεισε ο πρώτος γύρος). Ας μην τρέφουμε οφθαλμαπάτες άλλωστε, ο Παναθηναϊκός των τελευταίων ετών απέχει παρασάγγας από τον λεγόμενο… εξάστερο. Όταν όμως αυτές είναι βαριές και δεν υπάρχει έστω το στοιχείο του ανταγωνισμού και της «μάχης», τότε το αποτέλεσμα γίνεται ακόμα πιο θλιβερό.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0