Basket Talk

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 82-66: Κορυφή με θέα στο... Final-4! (video)

Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 82-66: Κορυφή με θέα στο... Final-4! (video)

Η κορυφή της βαθμολογίας είναι πια γεγονός για τον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καταιγιστικοί και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης στο Μιλάνο έστω να… ελπίσει ότι θα μπορούσε να φύγει με τη νίκη από το κατάμεστο ΣΕΦ. Επικράτησαν κατά κράτος της ιταλικής ομάδας με 82-66 και… πέταξαν για την κορυφή της EuroLeague!

Ποιος είδε τον Ολυμπιακό και δεν τον… φοβήθηκε! Οι Πειραιώτες δεν έκαναν απλά τη δουλειά, αλλά για άλλη μία φορά ήταν καταιγιστικοί. Από τη στιγμή που πέρασαν μπροστά στο σκορ, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Αρμάνι Μιλάνο, με τον Ετόρε Μεσίνα στο 500ο ευρωπαϊκό του ματς να μην μπορεί να βρει λύσεις ώστε να οδηγήσει την ομάδα του στην 4η συνεχόμενη νίκη, με αποτέλεσμα να υποστεί την ήττα με 82-66. Οι «ερυθρόλευκοι» με κορυφαίο τον Άλεκ Πίτερς (16 π., 5 ρ.) έκλεισαν με τον ιδανικότερο τρόπο τον πρώτο γύρο της φετινής EuroLeague και πλέον βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα!

Το ματς

Το Μιλάνο έβρισκε εύκολα λύσεις στην επίθεση στο πρώτο τετράλεπτο του αγώνα, παραμένοντας μπροστά στο σκορ, ωστόσο ο Πίτερς ξεκίνησε… ζεστός και αφού διατήρησε με επτά δικούς του πόντους τους «ερυθρόλευκους» σε απόσταση αναπνοής, ο Παπανικολάου τους έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 9-8 με 5’36’’ για την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου.

Ο Αμερικανός φόργουορντ συνέχισε να… πετάει φωτιές και αφού πρόσθεσε άλλους έξι πόντους στη στατιστική του, ξεσήκωσε το ΣΕΦ αλλά και τους συμπαίκτες του, με τον Ολυμπιακό να φτάνει στο 10’ σε διψήφια διαφορά (27-15).

Σλούκας και Λαρεντζάκης κράτησαν το προβάδισμα για τους Πειραιώτες , όταν η ιταλική ομάδα προσπάθησε να επιστρέψει (34-27 στο 16’), το οποίο έφτασε μάλιστα για άλλη μία φορά στους 12, κάνοντας το σκορ 39-27 (17’). Οι φιλοξενούμενοι, όμως, βρήκαν απάντηση «τρέχοντας» ένα σερί 11-2 στο τελευταίο τρίλεπτο και θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με μόλις τρεις πόντους πίσω (41-38). Υπολόγιζαν χωρίς τον… Βεζένκοφ, ωστόσο, ο οποίος με buzzer-beater τρίποντο έβαλε… φωτιά στις κερκίδες και έκανε το 44-38.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπήκε κάπως νωθρά στο δεύτερο μέρος, ούσα αρκετά άστοχη στην επίθεση με μόλις δύο πόντους έως το 25’, αλλά δεν το «πλήρωσε» χάρη στην καλή της άμυνα (46-43). Τότε το… θηρίο ξύπνησε και πάλι. Με σερί 13-1 έως το τέλος της τρίτης περιόδου, μετέτρεψε το 46-43 σε 59-44, θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη που θα τον οδηγούσε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ολυμπιακός πλέον είχε μυριστεί… αίμα και δεν τον σταματούσε τίποτα. Με 6’ να απομένουν «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 21 (68-47) και έριξε την Αρμάνι στο… καναβάτσο. Οι Ιταλοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα απέναντι στην «ερυθρόλευκη» κυριαρχία και κάπως έτσι οι Πειραιώτες επικράτησαν με 82-66 και… πέταξαν για την πρωτιά!

 

Τα δεκάλεπτα: 27-15, 44-38, 59-44, 82-66

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0