Basket Talk

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 84-68: Κάθε βδομάδα και... χειρότερος!

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 84-68: Κάθε βδομάδα και... χειρότερος!

Κατώτερος των περιστάσεων για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε ο Παναθηναϊκός στο Μόναχο και υπέστη, χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, την πέμπτη συνεχόμενη ήττα του στη διοργάνωση (84-68). Άνευροι οι «πράσινοι», χωρίς δημιουργία (7 ασίστ, ισοφάριση του χειρότερου ρεκόρ τους στη διοργάνωση) με έναν Μπέικον που όταν… ξύπνησε ήταν αργά, υποχώρησαν στην προτελευταία θέση της Ευρωλίγκας.

Το καλό διάστημα (τέλη Νοέμβρη-αρχές Δεκέμβρη) του Παναθηναϊκού με 4 συνεχόμενες νίκες ανήκει προ πολλού στο παρελθόν, με τον «πράσινο διακόπτη» να έχει γυρίσει και πάλι… στο μείον. Και πως να ήταν καλύτερα τα πράγματα στο Μόναχο, όταν στο πρώτο ημίχρονο της κρίσιμης, για πολλούς και διάφορετικούς λόγους, αναμέτρησης με τη Μπάγερν, οι δύο κορυφαίου του σκόρερ (Μπέικον και Ουίλιαμς) είχαν 2/12 σουτ; Το «τριφύλλι» δεν βρήκε λύσεις, «έφαγε» δέκα περισσότερους απ’ όσους βάζει συνήθως το σύνολο του Τρινκέρι και… κατρακύλησε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία (6-11)

 Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι θέλοντας να παίξει πιο ορθολογικά απ’ ότι συνήθως. Έδωσε δηλαδή τη μπάλα στον ποιντ-γκαρντ του, Νέιτ Ουόλτερς, και εκείνος είτε εκτελούσε ο ίδιος έιτε δημιουργούσε για τους συμπάικτες του. Τα πράγματα δεν πήγαιναν άσχημα μέχρι το 5’ (9-9 με καλάθι του Γκουντάιτις), όμως από εκείνο το σημείο και μετά σταμάτησαν όλα.

Οι παίκτες του Τρινκιέρι προσαρμόστηκαν, έπαιξαν πολύ καλή και προσηλωμένη άμυνα στην περιφέρεια, βρήκαν και στόχο από τα 6,75 και κάπως έτσι άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά. Χαρακτηριστικό της κάκιστης επιθετικής λειτουργίας των «πρασίνων», οι μόλις δύο πόντοι σε πέντε λεπτά (21-11).

Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, η διάθεση των Πάρις Λι και Γιώργου Παπαγιάννη βελτίωσαν κάπως την κατάσταση επιθετικά, ωστόσο η άμυνα δεν βοήθησε για να «ψαλιδιστεί» η διαφορά. Μπέικον και Ουίλιαμς ήταν άστοχοι και…  έξω από τα νερά τους, ο Χάντερ έβαζε τρίποντα (2/2), ο Ρούμπιτ ήταν ασταμάτητος και οι 15 πόντοι διαφοράς (43-28) αποτύπωναν τη στον φωτεινό πίνακα την εικόνα των δύο ομάδων στο παρκέ.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ουίλιαμς «αφυπνίστηκε» κάπως (8 π.) και προσπάθησε να πάρει τους φιλοξενούμενους από το… χέρι, όμως δεν είχε βοήθειες. Οι ψηλοί (Παπαγιάννης, Γκουντάιτις) έδιναν «μάχες» κάτω από τα δύο καλάθια όμως η κυκλοφορία των «πρασίνων» ήταν αργή και συνεπώς... απούσα (7 ασίστ σε όλο το ματς). Ο Ντουέιν Μπέικον ήταν αρνητικός (1/8 δίποντα, 0/2) και έλειπε από τον Παναθηναϊκό το στοιχείο του αιφνιδιασμού, της έκρηξης, το «δολοφονικό ένστικτο».

Η Μπάγερν, δεν είναι και η πιο ταλαντούχα επιθετικά ομάδα αλλά οι πάικτες του Ράντονιτς έβρισκαν σκορ με το… σταγονόμετρο και έτσι διατηρούσαν άνετα τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Δύο εύστοχες βολές του Αρτούρας Γκουντάιτις για το 55-43, (28’) ίσως θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα έναυσμα για να πλησιάσει ο Παναθηναϊκός όμως οι Γερμανοί απάντησαν με ένα 4-0 και ουσιαστικά έβαλαν τέλος στις όποιες «πράσινες» ελπίδες με το τρίποντο του Νικ Βάιλερ-Μπαπ με την εκκίνηση της τελευταίας περιόδου (64-44).

Αν παρακολουθούσε κανείς το πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου θα νόμιζε ότι οι Όγκουστιν Ρούμπιτ και Ντουέιν Μπέικον έπαιζαν… μονό. Ο σταρ του Παναθηναϊκού, μέχρι εκείνο το σημείο μετρούσε 2 ολόκληρους πόντους και μέσα σε 6μιση λεπτά έβαλε 16 (80-62), σε εικόνες παρόμοιες με εκείνες της Βαλένθια. Όλοι τον έψαχναν, εκείνος δεν την… έδινε αλλού και το μπάσκετ των «πρασίνων» ήταν για μία ακόμα εβδομάδα λες και κάποιος είχε πατήσει το rewind. Η απόσταση δεν ήταν δυνατόν να καλυφθεί, ειδικά με έναν τέτοιο μη ορθολογικό τρόπο και κάπως έτσι, η Μπάγερν πέτυχε την πιο έυκολη νίκη της και έπιασε το «τριφύλλι» στην... ουρά.

Τα δεκάλεπτα: 21-11, 43-28, 61-44, 84-68

Το στατιστικό του Αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0