Basket Talk

Ολυμπιακός και Βεζένκοφ… κλέβουν τις εντυπώσεις στον Α’ γύρο σύμφωνα με τους GMs της EuroLeague!

Ολυμπιακός και Βεζένκοφ… κλέβουν τις εντυπώσεις στον Α’ γύρο σύμφωνα με τους GMs της EuroLeague!

Οι General Managers της EuroLeague ψήφισαν για τους κορυφαίους του πρώτου γύρου της διοργάνωσης, με τον Ολυμπιακό αλλά και τον Σάσα Βεζένκοφ να ξεχωρίζουν!

Μόλις μία αγωνιστική απομένει για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της EuroLeague και έφτασε η στιγμή για την ανάδειξη των κορυφαίων ομάδων, αλλά και παικτών σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης. Έτσι, οι General Managers των 18 συλλόγων πραγματοποίησαν ψηφοφορία, προκειμένου να καταλήξουν σε όσους ξεχώρισαν.

Όπως είναι λογικό, ο Σάσα Βεζένκοφ θα ήταν αδύνατον να μην συμπεριληφθεί στους καλύτερους και μάλιστα, όπως αποφασίστηκε αποτελεί τον MVP του θεσμού έως τώρα, με το 61,1% να συμφωνεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την συγκεκριμένη κατηγορία, ο 27χρονος κατέκτησε την κορυφή και στην ερώτηση «ποιον παίκτη θα έβαζες στην ομάδα σου;» (27,8%), με τον Βασίλιε Μίσιτς να τον ακολουθεί (16,7%).

mvp_veze.jpg

Οι «ερυθρόλευκες» κορυφές, ωστόσο, δεν σταματούν στην παρουσία του Βούλγαρου φόργουορντ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος προπονητής (38,9%) σε αυτούς τους πρώτους μήνες της EuroLeague, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δημήτρης Ιτούδης (27,8%).

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός θεωρείται ως η επικρατέστερη ομάδα για να φτάσει στο Final-4 του Κάουνας, με ποσοστό 88.9%, με τις Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε και Αναντολού Εφές να συμπληρώνουν την τετράδα.

f4.jpg

Τέλος, ως καλύτερος πασέρ ψηφίστηκε ο Νικ Καλάθης (50%), πιο «clutch» παίκτης ο Μάικ Τζέιμς (44.4%), με τον Κώστα Σλούκα να τοποθετείται στη δεύτερη θέση (16.7%), ενώ κορυφαίος σουτέρ βγήκε ο Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια με 33.3% και πιο διασκεδαστικός παίκτης ο Μάικ Τζέιμς με 33.3%.

Πιο ηγετικός καλαθοσφαιριστής θεωρήθηκε ο Βασίλιε Μίτσιτς με 22.2%, όντας μπροστά από τους Σλούκα, Τζέιμς και Μπράουν, με τον Έντι Ταβάρες να βγαίνει ως κορυφαίος αμυντικός (33.3%) ακολουθούμενος από τον Τόμας Γουόκαπ (27.8%). Καλύτερος νέος παίκτης ψηφίστηκε ο Γκαμπριέλε Πρόσιντα της Άλμπα Βερολίνου με 22.2%, η Μπασκόνια επιλέχθηκε ως ομάδα-έκπληξη της φετινής σεζόν με 55,6% και πιο δύσκολη αντίπαλος οι Εφές, Μονακό, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε με 16.7%.

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0