Basket Talk

Ραψωδία από τον «μυθικό» Giannis κόντρα στους Ουίζαρντς, πέτυχε ρεκόρ καριέρας στο NBA με 55 πόντους! (video)

Ραψωδία από τον «μυθικό» Giannis κόντρα στους Ουίζαρντς, πέτυχε ρεκόρ καριέρας στο NBA με 55 πόντους! (video)

Με μία ισοπεδωτική και συνάμα ιστορική εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μπακς επικράτησαν με 123-113 των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς, με τον Έλληνα σούπερ σταρ να πετυχαίνει 55 πόντους, κάνοντας ρεκόρ καριέρας στο NBA!  

Απίστευτος, μοναδικός, ασυναγώνιστος! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν «χάρμα ιδέσθαι» στον αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς με τους Ουίζαρντς, καθώς πέτυχε 55 πόντους, έκανε ρεκόρ καριέρας στο NBA και φυσικά οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 123-113, βάζοντας στοπ στο σερί της ομάδας της Ουάσιγκτον η οποία βρισκόταν για πέντε σερί ματς αήττητη!

Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν ισοπεδωτικός και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, γνωρίζοντας την αποθέωση στο κατάμεστο Fiserv Forum. Ο Γιάννης πέρα από τους 55 πόντους, τελείωσε τον αγώνα με 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 36 λεπτά συμμετοχής, με 20/30 δίποντα και 15/16 βολές!

Με αυτή του την επίδοση, ο Giannis έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ από την σεζόν 1976-77, που καταφέρνει να τρέξει σερί 3 αγώνων με τουλάχιστον 40 πόντους και 10 ριμπάουντ, μετά τους Ράσελ Γουέστμπρουκ και Μόσες Μαλόουν!

Στα τελευταία μάλιστα 7 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί ο Έλληνας άσος έχει σκοράρει τουλάχιστον 26 πόντους και έχει μοιράσει τουλάχιστον 9 ασίστ, δείχοντας ότι είναι σε δαιμονιώδη φόρμα!

Τα ρεκόρ όμως δεν σταματούν εκεί μιας και ο Αντετοκούνμπο μπήκε σε ακόμα ένα κλειστό κλαμπ παικτών, μιας και έγινε μόλις ο τρίτος σε ολόκλητη την ιστορία του NBA που έχει σε τρεις σερί αγώνες 140 πόντους, 50 ριμπάουντ και 15 ασίστ! Οι προγούμενοι δύο που το είχαν καταφέρει είναι ο τρομερός Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, ο οποίος μάλιστα το έκανε συνολικά έξι φορές στην καριέρα του (!) και ο Έλτζιν Μπέιλορ, που τα κατάφερε επίσης για τρεις φορές!

Παράλληλα, όσον αφορά την ομάδα του Μιλγουόκι, ο Γιάννης έγινε ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας που έχει 143 πόντους σε τρία σερί ματς, σπάζοντας το ρεκόρ του Φλιν Ρόμπινσον με 129 πόντους το μακρινό 1969!

Η τέταρτη περίοδος ήταν άκρως απολαυστική για τους φίλους των Μπακς καθώς είδαν τον «Greek Freak» να κάνει ότι θέλει την άμυνα των Ουίζαρντς, η οποία αδυνατούσε να τον σταματήσει! Μόνο σε εκείνο το δωδεκάλεπτο ο Γιάννης πέτυχε συνολικά 17 πόντους, σφραγίζοντας τη νίκη των «ελαφιών».

Άξιοι συμπαραστάτες του Έλληνα GOAT ήταν οι Μπρουκ Λόπεζ (21π, 12ρ) και Μπόμπι Πόρτις (17π, 13ρ) ενώ από την πλευρά των ηττημένων ξεχώρισαν οι Κρίσταπς Πορτζίνγκις (22π, 9ρ, 4ασ) και Κάιλ Κούζμα (20π, 4ρ, 2ασ).

 

Αντώνης Κεφαλωνίτης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0