Basket Talk

Μίρο Μπίλαν: Στην κορυφή των ριμπάουντερ στην ιστορία του BCL! (video)

Μίρο Μπίλαν: Στην κορυφή των ριμπάουντερ στην ιστορία του BCL! (video)

Στο… πάνθεον της λίστας των ριμπάουντ στην ολιγόχρονη ιστορία του Basketball Champions League ανέβηκε ο σέντερ του Περιστερίου, Μίρο Μπίλαν με τα 7 που «κατέβασε» στη Γαλλία και την έδρα της Ντιζόν, φτάνοντας τα 366 συνολικά.

Μία κίνηση από το… πάνω ράφι έκανε το Περιστέρι το περασμένο καλοκαίρι, προσθέτοντας στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας τον πολύπειρο Μίρο Μπίλαν. Ο έμπειρος «πύργος» που κατοικοεδρεύει στα δυτικά προάστια τους τελευταίους μήνες αποτελεί έναν άκρως επιδραστικό παίκτη στα… χέρια του Βασίλη Σπανούλη στην προσπάθεια του Περιστερίου να περάσει στους 16 του BCL και να εδραιωθεί στην πρώτη τετράδα της Basket League.

Ο Μίρο όμως δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης, γράφοντας μάλιστα στο Palais des Sports Jean-Michel Geoffroy το βράδυ της Τρίτης (3/1) ιστορία. Ο ψηλός της ελληνικής ομάδας με τα επτά ριμπάουντ που μάζεψε, μπορεί να μην κατάφερε να βοηθήσει τόσο όσο χρειαζόταν την ομάδα του να φύγει με τη νίκη από τη Βουργουνδία, ωστόσο έγινε ο κορυφαίος όλων στην εν λόγω κατηγορία στην ιστορία της διοργάνωσης.

Πιο συγκεκριμένα, έφτασε τα 366 αφήνοντας πίσω του τον Πετρ Μπέντα της Νίμπουργκ, η οποία δεν μπόρεσε να περάσει στα play-in. Μονάχα ο Μπίλαν έχει περισσότερους από 700 πόντους (729) και 350 ριμπάουντ (366)στην διαχρονικά στο Basketball Champions League. Την περασμένη σεζόν μάλιστα ήταν και ο άνθρωπος που είχε πετύχει τους περισσότερους πόντους ανά ματς, όταν είχε… βομβαρδίσει το καλάθι της Οστάνδης με 38 πόντους, φορώντας τη φανέλα της Προμετέι. Αυτός είναι ο Μίρο Μπίλαν λοιπόν.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0