Basket Talk

Κύπελλο Ελλάδας: «Κλείδωσαν» οι ομάδες του Final-8

Κύπελλο Ελλάδας: «Κλείδωσαν» οι ομάδες του Final-8
Οριστικά χωρίς τον Προμηθέα θα λάβει χώρα το Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας με τους Πατρινούς να απουσιάζουν μετά από τρεις συναπτές συμμετοχές στους ημιτελικούς (2019) και τον τελικό (2020, 2021). Ποιος ο τρόπος διεξαγωγής.
Μετά την ήττα του Προμηθέα από τον Παναθηναϊκό, «κλείδωσε» και μαθηματικά η επτάδα των ομάδων της Basket League που θα λάβουν μέρος στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη. Την τελευταία θέση, έχει εξασφαλίσει εδώ και κάποιες εβδομάδες ο Πανιώνιος μέσα από την κατάκτηση του Unicef Throphy. Αναλυτικότερα, το «παρών» θα δώσουν οι ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Άρης, ΆΕΚ, Κολοσσός και ο «Ιστορικός» όπως αναφέραμε. Οριστικά εκτός ο Προμηθέας μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές που βρισκόταν είτε στην 4αδα είτε και στον τελικό (2020, 2021)

Με βάση τις πληροφόριες που έχουν διαρρεύσει και εν τη αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της Ομοσπονδίας ως προς το τελικό σύστημα διεξαγωγής, οι τέσσερις πρώτοι της βαθμολογίας θα μείνουν ως έχουν και ο Πανιώνιος θα τοποθετηθεί (με κλήρωση) στις θέσεις 5-8. Στη συνέχεια τα ζευγάρια θα οριστούν όπως συμβαίνει στα playoffs: 1-8, 2-7, 3-6, 4-5.

Συνεπώς την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου (το ερχόμενο ΣΚ δηλαδή) θα οριστικοποιηθεί και η όποια βαθμολογική εκρεμμότητα μιας και αυτή τη στιγμή, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ είναι ισόβαθμοι, με τους «ασπρόμαυρους» βέβαια να έχουν τις ισοβαθμίες με το μέρος τους. Και ο Κολοσσός αν ισοβαθμίσει με τη «βασίλισσα» (πιθανό σενάριο μιας και οι Ροδίτες υποδέχονται το Λάυριο ενώ η ΑΕΚ πάιζει εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό), έχει το πλεονέκτημα. Το Final-8 λοιπόν θα γίνει στην Κρήτη από τις 16-19 του Φλεβάρη.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0