Basket Talk

Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός 44-75: Πλήρωσαν τα... σπασμένα οι Πατρινοί! (video)

Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός 44-75: Πλήρωσαν τα... σπασμένα οι Πατρινοί! (video)
Λίγα 24ωρα μετά τη βαριά ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο για την Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός βρήκε... παρηγορία στη Basket League και διέλυσε τον Προμηθέα με 75-44 στην Πάτρα. Κορυφαίοι για τους «πράσινους» οι Καλαϊτζάκης, Πονίτκα και Ουίλιαμς.
Μετά από ένα κάκιστο αποτέλεσμα σε αγώνα της κορυφαίας ευρωπαικής διοργάνωσης και δη σε ένα ντέρμπι «αιωνίων», η αντίδραση είναι μονόδρομος. Όχι δηλαδή ότι μία νίκη στο «Δ. Τόφαλος» (44-75) μπορεί να... ξεγράψει τα όσα προηγήθηκαν και το κακό κλίμα, ειδικά για τον Ντέγιαν Ράντονιτς αλλά η δουλειά τουλάχιστον, μέχρι την ανασύνταξη, έγινε. Κάπως έτσι «κλείδωσε» και μαθηματικά η 8αδα του Final-8 του Κυπέλλου με τον Προμηθέα να μένει τελείως εκτός μετά από τρεις συνεχόμενες φορές σε ημιτελικούς (2022) και τελικούς (2020, 2021)

To «τριφύλλι» πήρε από νωρίς μεγάλο προβάδισμα (25-8 στην πρώτη περίοδο) και στηριζόμενο στην άμυνά του και την αστοχία των αντιπάλων, μπόρεσε να «χτίσει» σε αυτό. Ο Ντέρικ Ουίλιαμς ήταν ο πρωτεργάτης, με τους παίκτες του Ράντονιτς να αριθμούν στο πρώτο δεκάλεπτο 8 ασίστ για κανένα λάθος.

Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται σοβαρός και να φτάνει τη διαφορά μέχρι και το +26, με τους Γιώργο Καλαϊτζάκη και Ματέους Πονίτκα να μπαίνουν και εκείνοι ενεργά στο σκοράρισμα. Έκτοτε το ματς ήταν τυπική διαδικασία με τις δύο ομάδες να περιμένουν απλά να μηδενήσει ο χρόνος και τον Μαυροβούνιο τεχνικό να έχει την ευκαρία να ρίξει στο παρκέ τους Μποχωρίδης, ΜαντζούκαςΑβδάλας και Χουγκάζ και να ξεκουράσει όσους έχουν τραβήξει μεγαλύτερο... κουπί. Για τους φιλοξενούμενους δεν αγωνίστηκε ο Πάρις Λι, λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα.

Τα δεκάλεπτα: 8-25, 25-46, 40-65, 44-75

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0