Basket Talk

Σάσα Βεζένκοφ: Η σεζόν MVP επιβραβεύθηκε με ανανέωση! (video)

Σάσα Βεζένκοφ: Η σεζόν MVP επιβραβεύθηκε με ανανέωση! (video)
Η είδηση δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός ανανέωσε τον Σάσα Βεζένκοφ αλλά ότι οι «ερυθρόλευκοι» έδεσαν στο Λιμάνι τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης την τελευταία διετία.
Σχετικά Άρθρα
Είναι κάποιες ανανεώσεις συμβολαίων και προσώπων, πιο ηχηρές και από νέες μεταγραφές. Και σίγουρα το επίτευγμα του Ολυμπιακού με την επέκταση της συνεργασίας του με τον Σάσα Βεζένκοφ αποτελεί μία τέτοια περίπτωση. Λίγες μέρες λοιπόν μετά το θρίαμβο επί του «αιωνίου»  αντιπάλου, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επεφύλασσαν στους φίλους της ομάδας ένα Πρωτοχρονιάτικο δώρο, με... ακριβό περιτύλιγμα.

Κάτοικος Πειραιά μέχρι το 2025 θα είναι ο γεννημένος στην Κύπρο, Βούλγαρος σούπερ σταρ. Και το ΒΝ Sports κάνει ένα γρήγορο catch up του φετινού Σάσα Βεζένκοφ και τι σημαίνει πρακτικά για τον Ολυμπιακό αυτή η ευχάριστη εξέλιξη.

Ο ορισμός της εξελικτικής θεωρίας του Δαρβίνου προσωποιημένη στον Σάσα!

Κι' αν ρωτήσουν κάποιον που παρακολουθεί το μπάσκετ που παίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της «γηραιάς ηπείρου», ποιος είναι ο παίκτης με τη μεγαλύτερη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, είναι δυνατόν να μην απαντήσει τον Βεζένκοφ; Ο 27χρονος φόργουορντ έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία απ' όταν φόρεσε για πρώτη φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα και μια ματιά στην στατιστική του αρκεί.
FiW6aJFXEAIXnq6.jpg 
Την περασμένη σεζόν έκανε το... ξεπέταγμα και το άλμα από καλός παίκτης σε έναν άκρως επιδραστικό για την ομάδα του, από την απόδοση του οποίου εξαρτίοταν εν πολλοίς και ο Ολυμπιακός. Έναν σταρ δηλαδή που ψηφίστηκε μεταξύ άλλων μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας. Όχι και μικρό επίτευγμα δηλαδή. Το να διατηρηθείς όμως στην ελίτ είναι ακόμα πιο δύσκολο από το να φτάσεις εκεί και η φετινή χρονιά του Σάσα, έως τώρα, είναι ονειρική.

Λίγο πριν την τελευταία αγωνιστική λοιπόν του πρώτου γύρου της Euroleague και ο Βούλγαρος βρίσκεται σταθερά στην πρώτη θέση του συστήματος αξιολόγησης (Performance Index Rating) με 25.3 πόντους. Μάλιστα, το εξίσου σημαντικό είναι πως βρίσκεται στην κορυφή από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές, βλέποντας τους υπόλοιπους με τα... κιάλια. Δεύτερος στην εν λόγω λίστα ακολουθεί ο Ματίας Λεσόρτ της Παρτιζάν με 21.4 βαθμούς και τρίτος ο Βασίλιε Μίσιτς με 21. H απόσταση αυτή καθαυτή που τον χωρίζει με τους διώκτες του μπορεί να φαντάζει μικρή αλλά δεν είναι καθόλου στην ουσία.


Για να φιγουράρει στην πρώτη θέση της εν λόγω κατηγορίας, σημαίνει φυσικά ότι και στις επιμέρους είναι από τους καλύτερους. Ο Σάσα Βεζένκφοφ, αν και καθαρό «4αρι» είναι στη δέυτερη θέση στα ριμπάουντ (7.2 κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι) και τρίτος σκόρερ με 19.2 ανά ματς και τρομερά ποσοστά ευστοχίας (70.9% δίποντα, 44.9%τρίποντα, 88.1% βολές). Αριθμοί που δικαιώς τον χρίζουν μέχρι τώρα, ως το πρώτο φαβορί για το βραβείου του MVP της διοργάνωσης. Μεταξύ άλλων, έχει κατακτήσει και το βραβείου του καλύτερου παίκτη του μήνα Νοεμβρίου, εκεί όπου έκανε πραγματικά.... όργια. Όχι βέβαια πως στο ελληνικό πρωτάθλημα τα πάει πίσω (1ος στα εύστοχα τρίποντα και δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης), παρότι παίζει λιγότερο και δεν χρειάζεται να... κουβαλήσει τόσο τον Ολυμπιακό στις πλάτες του.
Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό λοιπόν, ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ένα «πολυεργαλείο» πολυτελείας. Ένας παίκτης πραγματικός... θυσαυρός για οποιοδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Και το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν και κράτησαν στις τάξεις τους έναν αθλητή τέτοιου βεληνεκούς, δείχνει πως περίτρανα ότι ο πήχης έχει ανέβει πολύ. Κρατώντας τον κορυφαίο παίκτη στην Ευρώπη, δεν κερδίζεις μονάχα από τους αριθμούς και τα προσόντα του αλλά και από το τι μπορεί το όνομα και η φήμη του να φέρει στην ομάδα. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα.

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0