Basket Talk

Ανασκόπηση 2022: 10… κλικ της «πορτοκαλί θεάς» που δεν θα ξεχάσουμε! (video)

Ανασκόπηση 2022: 10… κλικ της «πορτοκαλί θεάς» που δεν θα ξεχάσουμε! (video)

Άλλη μια χρονιά γεμάτη μπάσκετ μας… αφήνει και το BN Sports ξεχώρισε 10 στιγμές. Από το τρίποντο του Βασίλιε Μίσιτς που «σκότωσε» τον Ολυμπιακό και την απρόσμενη κατάκτηση της Ευρώπης από τη «φούρια ρόχα», μέχρι το αντίο του Πρίντεζη και το κατάμεστο ΟΑΚΑ για χάρη του Γιάννη. Καλή σας… ενθύμηση!

Μία ευχή που ακούγεται πολύ συχνά κάθε που αλλάζει ο χρόνος είναι το καινούργιο έτος να φέρει όσα δεν έφερε το προηγούμενο. Κι΄ αν αυτά που έφερε το χτες ήταν αρκετά ή είχαν τη δική τους αξία; Ο αθλητισμός και δη το μπάσκετ (με τόσες στροφές σε NBA και Ευρωλίγκα) είναι… ζωντανός οργανισμός και πάντοτε γύρω από αυτό θα «πλάθονται» όμορφες ιστορίες.

Το 2022 σήμανε την πραγματική επιστροφή στην κανονικότητα, στην μετά έξαρσης Covid-19 εποχή, και μας χάρισε όμορφες στιγμές. Κεφάλαια που έκλεισαν (βλέπε Πρίντεζης) και άλλα που ανοίγουν (βλέπε Ουεμπανιάμα). Νικητές που δεν φάνταζαν φαβορί (Εθνική Ισπανίας, Ουόριορς) και ομάδες που έδωσαν το δικαίωμα στο… όνειρο (Ολυμπιακός Final Four, η «γαλανόλευκη» του Αντετοκούνμπο). Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν τη χρονιά που μας αφήνει και το BN Sports τα επαναφέρει στο προσκήνιο, με γνώμονα το ελληνικό ενδιαφέρον πάντοτε.

  • Το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, εκεί που παίζουν οι κορυφαίοι όλων, θέλοντας και μη απέχει πολλά χιλιόμετρα μακριά. Και παρότι, οι Ουόριορς δεν φάνταζαν ως οι επικρατέστεροι για το δαχτυλίδι, εκείνοι έκοψαν πρώτοι το… νήμα, εμφατικά. Διότι την «καρδιά» του πρωταθλητή, ποτέ μην την ξεγράφεις.
https___hypebeast.com_image_2022_06_twitter-reacts-golden-state-warriors-2021-22-nba-championship-win-against-boston-celtics-000_1.jpg

  • Τα στοιχήματα έπαιρναν και έδιναν για τον νικητή του Ευρωμπάσκετ και ελάχιστοι (για να μην πούμε κανένας) είχαν προβλέψει τους Ισπανούς. Παρά τα νέα πρόσωπα όμως, η δίψα, η ευρεσιτεχνία και η «μαεστρική» στρατηγική του Σκαριόλο, αρκούσαν.
iabmvgiklshmaamqhlvv.jpeg
  • Έπρεπε να περάσουν έξι χρόνια (και η ταλαιπωρία της Α2) για να επιστρέψουν οι «ερυθρόλευκοι» στην κορυφή της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα έμεινε αήττητος στα του… οίκου μας για το 2022 και δικαίως στέφθηκε πρωταθλητής.
5626442-1024x683.jpg

ελλάδα-Ισπανία.jpg
durant2.jpg
  • Ένα τρίποντο… δρόμος για την επιστροφή του Ολυμπιακού σε τελικό Final Four. Ο Μίσιτς είχε «κρύο αίμα» και με δικό του buzzer beater κράτησε ζωντανή την πρωταθλήτρια και σόκαρε την «ερυθρόλευκη» Stark Arena.
Οlympiakos.jpg
  • Οι «βόμβες» της Μπούρσασπορ στα νοκ-αουτ… ταρακούνησαν τη «γηραιά ήπειρο», αποκλείοντας αρχικά το μεγάλο φαβορί (Παρτιζάν) στη φάση των 16 και την Τσεντεβίτα στα προημιτελικά. Και το… μούγκρισμα του Χόλαντ ως προς τη φιλοσοφία των Τούρκων, τα είπε όλα.
  • Η Τενερίφη επέστρεψε στο… θρόνο της στο BCL, επικρατώντας σε έναν ακόμα ισπανικό «εμφύλιο» της Μανρέσα. Η ομάδα των Κανάριων Νήσων κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο της στη «φρέσκια» διοργάνωση και αυτό χάρις τους βετεράνους Ουέρτας, Σερμαντίνι και τους επιδραστικούς Ουίλτζερ/Σάλιν. Φυσικά σε ρόλο… ενορχηστρωτή ο Τσους Βιντορέτα.
453118scr-83149.jpg
1200x0_1.jpg

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0