Basket Talk

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-95: Ερυθρόλευκο πάρτυ με 18.000... καλεσμένους στο ΟΑΚΑ!

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 71-95: Ερυθρόλευκο πάρτυ με 18.000... καλεσμένους στο ΟΑΚΑ!
Ήταν να μην πάρει φόρα. Ο Ολυμπιακός δεν αρκέστηκε στις 9 συνεχόμενες νίκες επί του “αιώνιου” αντιπάλου του που είχαν προηγηθεί τους 13 προηγούμενους μήνες και τις έκανε 10 με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Στο κατάμεστο σπίτι του ανύπαρκτου Παναθηναϊκού που υποκλίθηκε στο ερυθρόλευκο μεγαλείο για μία ακόμη φορά.

Το 2022 φεύγει όπως ακριβώς… μπήκε για τον Ολυμπιακό. Με επίδειξη δύναμης κόντρα στον Παναθηναϊκό και μάλιστα με τρόπο που δεν είχε ξαναγίνει στο ΟΑΚΑ. Με νίκη για τα βιβλία των ρεκόρ των ερυθρόλευκων, με ήττα διασυρμό για τους αόρατους “πράσινους” που ξεγυμνώθηκαν ολοκληρωτικά.

Τι κι αν στον Ολυμπιακό έλλειπε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Μπαρτζώκα, Σάσα Βεζένκοφ των 19 πόντων και 7 ριμπάουντ. Η αρμάδα του “κόουτς Μπι” δεν έμοιαζε απλά αλλά ήταν μία ανίκητη πολεμική μηχανή. Που δεν πήρε απλά αιχμάλωτο τον Παναθηναϊκό αλλά τον ισοπέδωσε. Τον εξαφάνισε. Στο ίδιο του το σπίτι.

Με τον Φαλ για ένα ακόμη ματς να κάνει γιο-γιο τους ψηλούς του Παναθηναϊκού Γκουντάιτις και Παπαγιάννη, με τον Σλούκα βγαλμένο από... PS5 να τα κάνει όλα τέλεια και με όποιον πάτησε παρκέ να κάνει όλα αυτά που πρέπει και τίποτα απ’ όσα δεν πρέπει ο Ολυμπιακός έπνιξε τον αντίπαλό του από την αρχή. Που να μην είχε και 0/5 τρίποντα στο ξεκίνημα δηλαδή…

Μετά το αρχικό 18-17 οι ερυθρόλευκοι έκρυψαν την μπάλα και φανέρωσαν όλες τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού, επιθετικά και αμυντικά. Με τον ασταμάτητο Φαλ ξέφυγαν 24-18, με τον Σλούκα να παίρνει σκυτάλη έκαναν το 29-20 και το 41-22 με 12-0 σερί έχοντας μέχρι το 15ο λεπτό (αν είναι δυνατόν…) 15/16 δίποντα! Ούτε η “απόσυρση” Φαλ άλλαξε κάτι αφού ο Μπολομπόι με περίσσια αυτοπεποίθηση συνέχισε να καρφώνει και κάπως έτσι η διαφορά πήγε στους 23 (49-26) στο 16’20’’ με το ΟΑΚΑ να έχει “παγώσει”.

Οι ατομικές ενέργειες του Μπέικον ο οποίος για ένα ακόμη ματς έπαιζε ένας εναντίον όλων “αποκλείοντας” τους υπόλοιπους από το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του ήταν αρκετές μέχρι να μειωθεί η διαφορά στους 17 του ημιχρόνου (53-36) και στους 14 στα μισά της 3ης περιόδου (45-59) αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα την πατούσε όπως με τη Βιλερμπάν. Τα τρίποντα του Κάνααν αποκατέστησαν την… τάξη, η διαφορά εκτοξεύτηκε σε χρόνο d-t στους 25 (48-73) ένα λεπτό πριν το τέλος της 3ης περιόδου και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Ο Παναθηναϊκός, χωρίς σχέδιο, χωρίς ηθικό, χωρίς ενέργεια, έζησε όλο τον εφιάλτη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο αφού το -23 μάλλον τον κολακεύει με βάση τη συνολική εικόνα των δύο ομάδων. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κόσμο του αν κρίνουμε από το παρατεταμένο γιουχάϊσμα στα τελευταία δευτερόλεπτα...

Το στατιστικό του αγώνα
https://www.euroleaguebasketball.net/euroleague/game-center/2022-23/panathinaikos-athens-olympiacos-piraeus/E2022/143/#boxscore

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0