Basket Talk

Η τελευταία 50άρα του Τζόρνταν δεν ήταν με τους Μπουλς! (video)

Η τελευταία 50άρα του Τζόρνταν δεν ήταν με τους Μπουλς! (video)
29/12/2001: Ο Μάικλ Τζόρνταν έχει επιστρέψει για δεύτερη φορά στο NBA και φορώντας πια τη φανέλα των Ουίζαρντς, δίνει μία από τις μεγαλύτερες παραστάσεις της καριέρας του, σκοράροντας 51 πόντους κόντρα στους μετέπειτα δικούς του, Σάρλοτ Χόρνετς, και γίνεται έτσι ο γηραιότερος παίκτης που φτάνει σε αυτό το επίτευγμα.

Όταν ο Μάικλ Τζόρνταν αποσύρθηκε για δεύτερη φορά από την ενεργό δράση, τον Ιανουάριο του 1999, δήλωνε 99.9% σίγουρος για την απόφασή του, ωστόσο, αυτό το 0.1% υπερίσχυσε τελικά και ο MJ επέστρεψε ξανά στο NBA, όχι όμως ως παίκτης των Σικάγο Μπουλς, αλλά με τη φανέλα των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Την απόφασή του ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2001, ενώ ο ίδιος διένυε το 38ο έτος της ηλίκιας του.

Ο Τζόρνταν είχε ενταχθεί ήδη στους Ουίζαρντς από τον Ιανουάριο του 2000, ως «president of basketball operations», ενώ όταν επισημοποίησε την επιστροφή του ως παίκτης, ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα δώριζε ολόκληρη την αμοιβή του για τη σεζόν 2001-02 στους πληγέντες από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου.

Το γήπεδο τον Ουίζαρντς ήταν sold out σε κάθε ματς, όμως η ομάδα της πρωτεύουσας δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει την παρουσία του Τζόρνταν και να προκριθεί στα play-offs καμία από τις δύο σεζόν που ο «Air» βρέθηκε στο ρόστερ της. Ωστόσο, ο MJ κατέγραψε μερικές ακόμα αξιομνημόνευτες εμφανίσεις, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον μύθο του.

Μία εξ'αυτών ήταν στην αναμέτρηση της 29ης Δεκεμβρίου του 2001 κόντρα στους μετέπειτα δικούς του Σάρλοτ Χόρνετς. Ο Τζόρνταν, μερικές μέρες μετά από το χειρότερο ματς της καριέρας του, στο οποίο έμεινε στους 6 πόντους (2/10 σουτ) ενάντια στους Ιντιάνα Πέισερς, επέστρεψε δριμύτερος και έβαλε 51 πόντους (21/36 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 9/10 βολές), έχοντας ακόμα 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 38 αγωνιστικά λεπτά, στη νίκη της ομάδας του με 107-90. 

Κάπως έτσι, ο Τζόρνταν είχε γίνει ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας που σημειώνει περισσότερους από 50 πόντους, σε ηλικία 38 ετών και 315 ημερών. Για να υπεκεραστεί αυτό το κατόρθωμα χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια και πλέον ο ρέκορντμαν είναι ο Τζαμάλ Κρόφορντ, ο οποίος μέτρησε επίσης 51 πόντους στο πλαίσιο αναμέτρησης των Φοίνιξ Σανς με τους Ντάλας Μάβερικς (9 Απριλίου 2019), σε ηλικία 39 ετών και 20 ημερών!

Μάλιστα, μερικά 24ωρα αργότερα, την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2002, ο MJ χτύπησε ξανά, μετρώντας 45 πόντους (16/32 σουτ, 12/13 βολές), 10 ριμπάουντ και 7 τελικές πάσες απέναντι στους Νετς (98-76), με τους 22 πόντους εξ'αυτών να είναι και διαδοχικοί (σσ. οι δέκα τελευταίοι του πρώτου ημιχρόνου και δώδεκα πρώτοι του τρίτου δεκαλέπτου)! Λίγο έλειψε έτσι να σπάσει το δικό του ρεκόρ 23 συνεχόμενων πόντων, το οποίο κατείχε από το 1987 και έναν αγώνα τωνς Μπουλς με τους Χοκς.

Κατά αυτόν τον τρόπο λοιπόν, ο Τζόρνταν βάζοντας 96 συνολικά πόντους σε δύο παιχνίδια, απάντησε καταλλήλως σε φαν και δημοσιογράφους που έσπευσαν να τον «καταδικάσουν» για το πολύ κακό ματς κόντρα στους Πέισερς και βοήθησε την ομάδα από την Ουάσινγκτον να ολοκληρώσει το Δεκέμβριο με ρεκόρ 11-4, όταν έναν χρόνο νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία της με μόλις 2 νίκες και 13 ήττες κατά τον τελευταίο μήνα του χρόνου!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0