Basket Talk

NBA Christmas: Ο "βασιλιάς" ΛεΜπρον ήταν μόνος, οι Μάβερικς... ξεσάλωσαν στο 2ο ημίχρονο

NBA Christmas: Ο
Σκοράροντας 51 πόντους στην περίοδο (ρεκόρ στην ιστορία αγώνων ανήμερα Χριστούγεννα) οι Ντάλας Μάβερικς επέστρεψαν από το -12 και έχοντας περισσότερες λύσεις από τους Λέικερς του απελπιστικά μόνου ΛεΜπρον Τζέιμς νίκησαν εύκολα 124-115 στον 2ο αγώνα της βραδιάς των Χριστουγέννων.

'Ολα τα μάτια πριν το τζάμπολ ήταν στραμμένα στους δύο μεγάλους σταρ της βραδιάς, τον Λούκα Ντούντσιτς και τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο Σλοβένος προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή όλων με τη στυλάτη άφιξή του στο γήπεδο οδηγώντας μία '70ς Κορβέτ και φορώντας καουμπόϊκο καπέλο!

Ο δε ΛεΜπρον Τζέιμς με το ρεκόρ του αφού έφτασε στα 17 παιχνίδια ανήμερα Χριστούγεννα ξεπερνώντας τα 16 του αείμνηστου Κόμπε Μπράιαντ!

Πριν το τζάμπολ, δε, είχε ένα ιδιαίτερο μήνυμα να στείλει στην οικογένειά του επειδή απουσίαζε για... 17η φορά από το οικογενειακό Χριστουγενιάτικο τραπέζι...

Όταν ξεκίνησε η δράση ο "βασιλιάς" ως συνήθως πήρε τους Λέικερς στις πλάτες του. Ήταν αυτός που με 18 πόντους στο πρώτο ημίχρονο έδωσε από τα πρώτα λεπτά το προβάδισμα στους Λέικερς που παρά την απουσία του τραυματία Άντονι Ντέιβις είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο όταν και προηγήθηκαν 51-37 δύο λεπτά πριν το τέλος της 2ης περιόδου με τον Ράσελ Ουέστμπρουκ να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες ερχόμενος από τον πάγκο (12 πόντοι).

Τίποτα όμως δεν είχε τελειώσει καθώς οι Μάβερικς μπήκαν αποφασισμένοι να γυρίσουν... τούμπα τον αγώνα στην περίοδο. Και τα κατάφεραν σκοράροντας (αν είναι δυνατόν...) 51 πόντους!

Με μπροστάρη τον Λούκα Ντόντσιτς και με τους Κριστιάν Γουντ και Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ αρωγούς οι γηπεδούχοι από το -12 (58-46) στο 26ο λεπτό έτρεξαν επιμέρους σκορ 38-7 στα επόμενα 9,5 λεπτά, ξέφυγαν 84-65 και κατάφεραν να προηγηθούν ακόμη και με 20 πόντους διαφορά (89-69) πριν το τέλος της περιόδου.

Η επιστροφή του ΛεΜπρον Τζέιμς στο παρκέ για τους Λέικερς έδωσε κάποιους πόντους στους φιλοξενούμενους αλλά ο "βασιλιάς" πάλευε δίχως βοήθεια με αποτέλεσμα οι Μάβερικς να κρατήσουν μία διαφορά ασφαλείας και τη νίκη με 124-115.

Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Ντόντσιτς (32) έχοντας ακόμη 9 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, Γουντ (30) και Χάρνταγουεϊ (26)

Όσο για τους Λέικερς, ο ΛεΜπρον Τζέιμς σταμάτησε στους 38 πόντους ενώ 17 είχε ο Ουέστμπρουκ.

Γιάννης Ψαράκης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0