Basket Talk

ΑΕΚ - Καρσίγιακα 80-72: Ιστορική ανατροπή, 2η θέση και τώρα… η Τόφας του Πρίφτη!

ΑΕΚ - Καρσίγιακα 80-72: Ιστορική ανατροπή, 2η θέση και τώρα… η Τόφας του Πρίφτη!

Η ΑΕΚ κέρδισε την Καρσίγιακα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, με φοβερή ανατροπή και θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη στo Play In, για την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Η «Βασίλισσα» επέστρεψε από την… κόλαση του -24 και πήρε τη νίκη απέναντι στην Καρσίγιακα. Μια νίκη… χρυσάφι, καθώς της δίνει τη 2η θέση και το «εισιτήριο» για το Play-In Tournament, με «φόντο» τους «16» του BCL, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος έχει προπονήσει τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2021-22.

Να υπενθυμίσουμε ότι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με πλεονέκτημα έδρας, καθώς το 1ο και το 3ο -αν χρειαστεί- παιχνίδι θα γίνει στα Λιόσια, κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των επεισοδίων στον αγώνα με τη Ρέτζιο Εμίλια.

Το ματς

Η Καρσίγιακα εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της ΑΕΚ και την δυσκολία του «δικεφάλου» να απειλήσει, και χάρη στον Μπράουν και τον Ακιαζίλι (3 και 2 τρίποντα αντίστοιχα) κράτησε διψήφια διαφορά σχεδόν σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν 5 ολόκληρα λεπτά άποντοι, έσπασε το… ρόδι ο Αιζάια Μάιλς με τρίποντο 6 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του δεκαλέπτου (9-22).

Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη φαίνονταν ανήμποροι να αντιδράσουν και έσπασαν το «φράγμα» των 10 πόντων μόλις στα μισά της δεύτερης περιόδου (10-32 στο 14:09). Από την άλλη, οι Τούρκοι επέβαλαν για τα καλά το ρυθμό της, καθώς με Ανγκόλα, Μακ Κόλουμ και Ντελγκάντο φαίνονταν ασταμάτητοι (24-40).

Με τους 25 πόντους που έβαλε η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ της χειρότερης επίδοσης 1ου ημιχρόνου σε εντός έδρας αγώνα Κυπέλλων Ευρώπης στην ιστορία της όπως εναντίον της, η οποία ήταν με τη Μπάμπεργκ τη σεζόν 2005/05 στη Euroleague.

Στην επανάληψη, η «Ένωση» προσπάθησε με ένα σερί 6-2 να μειώσει τη διαφορά, όμως η Καρσίγιακα έβρισκε τις λύσεις επιθετικά. 5 συνεχόμενοι πόντοι όμως του Γιάνις Στρέλνιεκς στο 25:45 έδωσαν… φτερά στους γηπεδούχους, οι οποίοι μείωσαν τη διαφορά στους 9 (40-49). Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν ξανά όμως η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 6, μπαίνοντας στην τελευταία κρίσιμη περίοδο (50-56).

Η ΑΕΚ απέκτησε το μομέντουμ του ματς και προσπέρασε για πρώτη φορά στο ματς στο 32:30 (60-59). Με ηγέτη τον Ακίλ Μίτσελ, ο οποίος σημείωσε 24 πόντους, η «Ένωση» πέτυχε την… επική ανατροπή από το -24 και ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει στους 16 του Play-in, την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη.

Τα δεκάλεπτα: 9-20, 15-20, 26-16, 30-16

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0