Basket Talk

Πανιώνιος – ΦΕΑ 80-71: Βεργίνης και Σαχπατζίδης οδήγησαν τους «κυανέρυθρους» στο τρόπαιο και στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας!

Πανιώνιος – ΦΕΑ 80-71: Βεργίνης και Σαχπατζίδης οδήγησαν τους «κυανέρυθρους» στο τρόπαιο και στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας!

Ο Πανιώνιος αν και δυσκολεύτηκε στην αρχή, ανέβασε ρυθμούς στο δεύτερο μέρος και έφτασε τελικά στη νίκη απέναντι στη ΦΕΑ με 80-71 στον τελικό του Unicef Trophy στο ΟΑΚΑ. Κατέκτησε έτσι το τρόπαιο, ενώ «κλείδωσε» και τη θέση του στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο που πραγματοποίησε ο Πανιώνιος αποδείχθηκε αρκετό ώστε να «κάμψει» την αντίσταση της ΦΕΑ, επικρατώντας με 80-71 στον τελικό του Unicef Trophy στο ΟΑΚΑ. Παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκαν αρκετά στο πρώτο μέρος από τη μαχητική ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας, οι «κυανέρυθροι» κατέκτησαν τελικά το τρόπαιο, εξασφαλίζοντας παράλληλα την παρουσία τους στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδας.

Κορυφαίοι για την ομάδα της Νέας Σμύρνης οι Δημήτρης Βεργίνης (22π.) και Ιωάννης Σαχπατζίδης ( 20π., 15ρ.).

Ο Πανιώνιος «πατούσε» καλύτερα στο παρκέ στην έναρξη της αναμέτρησης. Στο 5’ βρέθηκε μπροστά με 12-5, αλλά στη συνέχεια δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος στον επιθετικό τομέα και έτσι μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου η ΦΕΑ κατάφερε να μειώσει στους τρεις, κάνοντας το σκορ 16-13.  

Η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας αφού αρχικά ισοφάρισε στο 11’ (17-17), πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 18-20 με 7’50’’ για το ημίχρονο. Έως να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, παρέμεναν κοντά, με τον Πανιώνιο να διατηρεί σταθερά ένα ισχνό προβάδισμα, πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με το 38-34.

Παρόμοια εικόνα παρουσίασε και η επανέναρξη του αγώνα. Ο σύλλογος από τη Νέα Σμύρνη ανέβασε το ρυθμό του στη συνέχεια και έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, φτάνοντας στο +12 στο 25’ (51-39). Προβάδισμα που μπόρεσε να διατηρήσει σε αυτά τα νούμερα μέχρι την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, όπου πήγε στο +10, με το σκορ στο 62-52.

Εκεί, η ΦΕΑ προσπάθησε να ανατρέψει τα υπάρχοντα δεδομένα. Αν και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο 3’30’’ πριν το φινάλε (72-66), δεν μπόρεσε να γυρίσει εξ ολοκλήρου το ματς, με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να επικρατήσει με 80-71 και να κατακτήσει το Unicef Trophy.

 

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 38-34, 62-52, 80-71

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0