Basket Talk

Ο Ολυμπιακός έχασε ματς του +16 στο ημίχρονο μετά από 42 νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Ευρωλίγκα!

Ο Ολυμπιακός έχασε ματς του +16 στο ημίχρονο μετά από 42 νίκες σε ισάριθμους αγώνες της Ευρωλίγκα!
Απίθανα πράγματα έγιναν στο Αστρομπάλ, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει μία, από κάθε άποψη, ιστορική ήττα.
Σχετικά Άρθρα
Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη διοργάνωση αγώνα στον οποίο προηγήθηκαν με 15 ή περισσότερους πόντους στο ημίχρονο (47-31). Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου το ρεκόρ τους σε αγώνες όπου κέρδιζαν με 15+ πόντους ήταν 42-0 και πλέον έγινε… 42-1!

Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εξής ιστορικό στατιστικό στοιχείο. Σε 620 αγώνες στην ιστορία της διοργάνωσης και από όλες τις ομάδες, όπου μια ομάδα προηγήθηκε με 16 πόντους ή περισσότερους στο ημίχρονο καταγράφηκε μόλις η 21η νίκη της ομάδας που… έχανε με 16+ πόντους. Πρώτη με «θύτη» τη Βιλερμπάν, και όπως προαναφέραμε 1η με «θύμα» τον Ολυμπιακό!

Οι ομάδες που μέχρι σήμερα είχαν καταφέρει την ανατροπή ήταν οι: Παναθηναϊκός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας (από 3 φορές), Μιλάνο, Εφές, Μπάγερν Μονάχου, Ερ.Αστέρας (από 2 φορές) και από μία Νταρουσάφακα, Παρτιζάν, Πρόκομ, Σκαβολίνι, Στρασμπούρ και Ουνίξ Καζάν. Όσο για τα… θύματα τα 20 προηγούμενα πριν τον 21ο Ολυμπιακό ήταν: Φενέρμπαχτσε (3 φορές), Ουνικάχα Μάλαγα, Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ και Σιένα (από 2 φορές) και από μία φορά Βιλερμπάν, Μπανταλόνα, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Μπάγερν, Τσιμπόνα, Ερ.Αστέρας, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Ρεάλ Μαδρίτης.

Γιάννης Ψαράκης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0