Basket Talk

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 77-75: Ιστορική «αυτοκτονία» από το +21! (video)

Βιλερμπάν - Ολυμπιακός 77-75: Ιστορική «αυτοκτονία» από το +21! (video)
Ο Ολυμπιακός πέταξε στα... σκουπίδια το φοβερό 1ο ημίχρονο και διαφορά 21 πόντων στο 24', με την Βιλερμπάν να πραγματοποιεί μια απίστευτη ανατροπή και με τρίποντο στο τέλος από τον Νουά να παίρνει τη νίκη (77-75). Απότομη... προσγείωση για τους «ερυθρόλευκους», που προέρχονταν από δύο σούπερ εμφανίσεις τις προηγούμενες αγωνιστικές...
Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Βιλερμπάν, παρότι βρέθηκαν να προηγούνται με +21 (33-54) στα μέσα της 3ης περιόδου! Οι Γάλλοι από εκείνο το σημείο και μετά έκαναν την ανατροπή και με επιμέρους σκορ 27-7 σε λιγότερο από 9 λεπτά μετέτρεψαν το παιχνίδι σε ντέρμπι. Ο Λαρεντζάκης πήγε να το... πάρει μόνος του με «τρελό» τρίποντο και καλάθι στον αιφνιδιασμό για το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα, 30'' πριν το τέλος, όμως η ψυχραιμία και η υπομονή του Ντε Κολό στην τελευταία επίθεση έβγαλε ελεύθερο σουτ του Νουά που πήρε το ρόλο του... δήμιου του Ολυμπιακού, γράφοντας το τελικό 77-75.  
Στο 9-5 έπεσαν οι «Πειραιώτες», μετά από μια ήττα που θύμισε σε μεγάλο βαθμό... Βαλένθια στο ΣΕΦ, πριν από μερικές εβδομάδες, με την Βιλερμπάν να φτάνει σε 3η συνεχόμενη νίκη, μετά από αυτές απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Παρτιζάν και να δείχνει ικάνη να μπει και αυτή στο κυνήγι μιας θέσης στην 8αδα... 

Το ματς 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν από νωρίς με το πόδι πατημένο στο... γκάζι, όπως άλλωστε συνηθίζουν τελευταία, παίρνοντας από το προβάδισμα. Μάλιστα μετά το καλάθι του Ντε Κολό που μείωσε στον πόντο (8-9 στο 4'), οι παίκτες του Μπαρτζώκα έτρεξαν ένα εντυπωσιακό 12-0, με συνεχόμενα τρίποντα από Σλούκα, Κάνααν και Βεζένκοφ, για να φτάσουν στο +13 (8-21). 

Η Βιλερμπάν προσπάθησε να αντιδράσει, όμως στα πρώτα λεπτά της 2ης περιόδου, ήρθε νέο σερί 10-0 για τον Ολυμπιακό, που μετέτρεψε το 22-32 του 12', σε 22-42 στο 17', αφήνοντας τους Γάλλους για 5 λεπτά χωρίς πόντο και εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +20! Οι γηπεδούχοι σε εκείνο το σημείο έδειξαν να αφυπνίζονται κάνοντας ένα μικρό 6-0, όμως ήρθε νέο τρίποντο από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη για να τους... επαναφέρει στο -17, λίγο πριν την ανάπαυλα. 
Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νωθρός και με νευρικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να τρέξουν ένα μεγάλο σερί 11-0 με συνεχόμενα τρίποντα από Ντε Κολό, Τσαρλς και Μάθιους και να φέρουν τη διαφορά που είχε φτάσει και στο +21 (33-54) στους 10 πόντους (44-54). Μάλιστα οι Γάλλοι δεν έμειναν εκεί, εκμεταλλεύτηκαν ότι οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν σαν υπνωτισμένοι στο παρκέ και έτρεξαν νέο σερί, αυτή τη φορά 13-0, μετατρέποντας το 47-61 του 29', σε 60-61, στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου! 

Το ματς κρεμόταν πλέον σε μια κλωστή, οι γηπεδούχοι είχαν ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα, φτάνοντας στην μεγάλη ανατροπή και έχοντας μετατρέψει τα τελευταία λεπτά σε... θρίλερ. Οι δύο ομάδες πήγαιναν πλέον πόντο-πόντο, με τον Λαρεντζάκη να «ξεκολλάει» επιθετικά τον Ολυμπιακό, με ένα απίστευτο τρίποντο με ταμπλό στο τέλος της επίθεσης, για το «ερυθρόλευκο» +4 (64-68 στο 35').
Οι Γάλλοι ισοφάρισαν στους 70 πόντους, όμως ο Σλούκας πέτυχε μεγάλο τρίποντα, φτάνοντας τους 13 πόντους για το 70-73. Ο Λάιτι μείωσε ξανά και σε εκείνο το σημείο ο Γιώργος Μπαρτζώκας δέχτηκε τεχνική ποινή, την οποία ο Ντε Κολό μετουσίωσε σε προβάδισμα της Βιλερμπάν. Ο Λαρεντζάκης όμως ήταν και πάλι εκεί στα κρίσιμα για να εκμεταλλευθεί την εκπληκτική άμυνα και το κλέψιμο του Ουόκαπ και να σκοράρει στον αιφνιδιασμό για το 74-75 του Ολυμπιακού, 30'' πριν το φινάλε! Η τελευταία επίθεση και η μοίρα του αγώνα ανήκε πλέον στους Γάλλους, ο Ντε Κολό πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Αμίνε Νουά που σκόραρε για τρεις και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του... 

Τα δεκάλεπτα: 18-28, 31-47, 50-61, 77-75

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0