Basket Talk

Αθλητής της χρονιάς στη Βουλγαρία ο Σάσα Βεζένκοφ! (video)

Αθλητής της χρονιάς στη Βουλγαρία ο Σάσα Βεζένκοφ! (video)
Ακόμη μία σπουδαία διάκριση για τον πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού, καθώς του απονεμήθηκε το βραβείο του κορυφαίου αθλητή της Βουλγαρίας για τη χρονιά που μας πέρασε! 
Το 2022 είναι η χρονιά του Σάσα Βεζένκοφ! Ο Ελληνοβούλγαρος φόργουορντ τιμήθηκε από την χώρα καταγωγής του ως ο κορυφαίος αθλητής, ανεξαρτήτος αθλήματος, για την φετινή χρονιά. Φυσικά κομβικό ρόλο έπαιξε η εκπληκτική παρουσία του με τον Ολυμπιακό φέτος στην EuroLeague, όπου μετράει κατά μέσο όρο 19.9 πόντους, 7.4 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και το απίστευτο 26.2 στην αξιολόγηση, πηγαίνοντας φουλ για... MVP της διογάνωσης! 

Επίσης πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του στην Εθνική Ομάδα της Βουλγαρίας, την οποία οδήγησε στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2022, όντας ο απόλυτος ηγέτης της. Ακόμη και αν στον όμιλο της Τιφλίδας δεν κατάφερε να βάλει την Βουλγαρία σε τροχιά πρόκρισης στα νοκ άουτ, έκανε σχεδόν τα... πάντα για να το πετύχει, ξεχωρίζοντας και εκεί με την παρουσία του, μετρώντας σχεδόν 27 πόντους και 12 ριμπάουντ μέσο όρο σε 5 παιχνίδια, ως ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του EuroBasket 2022
bulgaria_200142.jpg
Όπως είναι λογικό, λόγω των υποχρεώσεών του με τους «Πειραιώτες» που αυτή την ώρα βρίσκονται στην Γαλλία για τον αγώνα με την Βιλερμπάν (15/12 στις 22:00), ο Βεζένκοφ δεν ήταν δυνατό να δώσει το «παρών» στην εκδήλωση και γι’ αυτό το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ο Πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας μπάσκετ, Γκεόργκι Γκλούσκοφ.



Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0