Basket Talk

Πανιώνιος – Ηρακλής 83-73: Πήρε το εισιτήριο για τον τελικό ο «Ιστορικός» με σούπερ αρχηγό! (video)

Πανιώνιος – Ηρακλής 83-73: Πήρε το εισιτήριο για τον τελικό ο «Ιστορικός» με σούπερ αρχηγό! (video)

Συγκλονιστικό ματς μεταξύ δύο ιστορικών ομάδων και νίκη για τον Πανιώνιο στον πρώτο ημιτελικό του Unicef Trophy.

Πανιώνιος και Ηρακλής αναμετρήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Χολαργού στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού για το Unicef Trophy. Υπενθυμίζουμε ότι το διακύβευμα είναι μεγάλο, καθώς ο νικητής του τροπαίου που θα μάθουμε το Σάββατο, θα αγωνιστεί στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος!

Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα με τους Θεσσαλονικείς να ευστοχούν τους πρώτους πόντους με 2 στις 2 βολές από τον καλύτερο παίκτη τους στο πρώτο δεκάλεπτο, τον Βουλγαρόπουλο, ο οποίος έχει συμβάλει αρκετά και στην άμυνα. Ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε και ο Νεοσμυρνιώτες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με ένα σερί 5-0 και ισοφάρισαν σε 10-10. Για τους «κυανέρυθρους» ξεχώρισε ο Βεργίνης με 10 πόντους, ενώ το πρώτο δεκάλεπτο έληξε 14-16 χάρη στο σουτ του Γκάθραϊτ σε «νεκρό» χρόνο, το οποίο έβαλε τον «Γηραιό» σε θέση οδηγού.

Η ομάδα του Γιάννη Ντάγιου συνέχισε από εκεί που σταμάτησε στην πρώτη περίοδο και αύξησε τη διαφορά σε 9 πόντους, χάρη στα τρίποντα των Χαριτόπουλου, Τέιλορ και Παπαρέγκα. Ο Βεργίνης ευστόχησε στο τρίποντο και μείωσε σε 21-29, όμως το εντυπωσιακό κάρφωμα του Βουλγαρόπουλου έφερε τη διαφορά ξανά σε διψήφιο αριθμό (21-31). Ο Πανιώνιος μείωσε τη διαφορά στους 6, όμως με 6 πόντους του Λιάπη, οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν το ημίχρονο στο +7 (32-40).

Η ομάδα του Περικλή Ταυρόπουλου φάνηκε πιο πειστική στην αρχή του 2ου ημιχρόνου, όμως ο Ηρακλής συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και με δύο συνεχόμενους πόντους του Τέιλορ, διατήρησε τη διαφορά στους 6-8 πόντους. Ο Νώντας Παπαντωνίου με δύο εύστοχα σουτ από τα 6.75 ήταν καταλυτικός για τους τυπικά φιλοξενούμενους, όμως η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τους Σκάνδαλο και Παπαδιονυσίου, οι οποίοι μείωσαν στους 2 (47-49). Οι «κυανέρυθροι» με συγκλονιστική άμυνα δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Ντάγιου να επιβάλλουν το ρυθμό τους και μάλιστα με τις βολές του Βεργίνη πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 27’27’’ (52-51)! Οι προσπάθειες του πολύπειρου γκαρντ του Πανιωνίου όμως δεν έπιασαν… τόπο, καθώς ο Ηρακλής πήγε στην τελική ευθεία του αγώνα με +5 (55-60).

Στην 4η δραματική περίοδο του ημιτελικού, ο «Ιστορικός» με ένα γρήγορο 5-0 ισοφάρισε, όμως το τρίποντο του Παπαντωνίου ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 3, στο 7’56’’ (60-63). Η συγκλονιστική προσπάθεια των Βεργίνη και Παπαδιονυσίου, οι οποίοι σκόραραν με κάθε τρόπο, «έγραψαν» το 74-70 για να απαντήσει με καλάθι και φάουλ ο Χαριτόπουλος. Ο Πανιώνιος με 4 διαδοχικούς πόντους πέρασε στο +6 και ο Ηρακλής δε τα παράτησε, όμως το τελικό αποτέλεσμα μετά από τα καλάθια των Παπαδιονυσίου και Βεργίνη διαμόρφωσαν το τελικό 83-73 και έδωσαν στον «Ιστορικό» το… εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό!

5757939.jpg

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 18-23, 23-21, 28-13

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος
www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0