Basket Talk

Παρί – Προμηθέας 71-74: Επιστροφή στις νίκες με μεγάλο «διπλό» στο Παρίσι

Παρί – Προμηθέας 71-74: Επιστροφή στις νίκες με μεγάλο «διπλό» στο Παρίσι

Ο Προμηθέας «απέδρασε» με το… διπλό (71-74) από την έδρα της Παρί στη Γαλλία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Eurocup.

Ο Προμηθέας προερχόταν από δύο συνεχόμενες εντός έδρας ήττες από Τουρκ Τέλεκομ και Λόντον Λάιονς και ταξίδεψε στη Γαλλία έχοντας στο μυαλό μόνο τη νίκη, προκειμένου να αποφύγει τα… ζόρια.

Οι Πατρινοί πήραν το «διπλό» παρά την απουσία του κορυφαίου τους παίκτη, Τζο Γιανγκ, στου οποίου όμως τα… παπούτσια μπήκαν οι Γκίκας και Κάουαν οι οποίοι δε σταματούσαν να… πυροβολάνε από τα 6.75.

Η αρχή δεν ήταν καλή για την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου, καθώς η επιμονή στο τρίποντο δεν απέδωσε, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μόλις 1/6 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ωστόσο, καθόλη τη διάρκεια του α’ ημιχρόνου, οι Πατρινοί βρήκαν 16 πόντους από τα 13 λάθη στα οποία υπέπεσαν οι Παριζιάνοι.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 34-36, με διακριθέντες τους Κουλμπόκα και Τανούλη, ενώ μάλιστα στη δεύτερη περίοδο βελτίωσαν και το σουτ από τα 6.75, ευστοχώντας στα 4 από τα 8.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νωθρά στο δεύτερο ημίχρονο καθώς στα πρώτα 6 λεπτά της 3ης περιόδου το επιμέρους σκορ ήταν μόλις 4-8. Οι Παριζιάνοι και οι Πατρινοί ήταν άστοχοι, και δεν είχαν τη δημιουργικότητα που είχαν στα δύο πρώτα δεκάλεπτα.

Το φινάλε του αγώνα ήταν δραματικό, ωστόσο εξελίχθηκε σε… παράσταση για δύο, καθώς Γκίκας και Άλμαν είναι λες και βρίσκονταν σε διαγωνισμό τριπόντων. Δύο στα δύο αμφότεροι και μάλιστα σε σημείο που η μπάλα «έκαιγε». Ο Μπέγκαριν προσέφερε το highlight της βραδιάς, περνώντας με καταπληκτική ραχιαία και καρφώνοντας εντυπωσιακά, σε μια φάση που θύμισε NBA. Ο Προμηθέας κέρδισε φάουλ στο 0’16’’, ο Κουλμπόκα ευστόχησε και στις 2 και ο τελευταίος λόγος πέρασε στα… χέρια των Γάλλων, οι οποίοι δε μπόρεσαν να βρουν ένα σουτ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.



Τα δεκάλεπτα: 17-14, 17-22, 13-15, 24-23

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0