Basket Talk

Τενερίφη – Περιστέρι 86-60: Συντριβή στην Ισπανία, πρόκριση μόνο με νίκη επί της Ερτζελία! (video)

Τενερίφη – Περιστέρι 86-60: Συντριβή στην Ισπανία, πρόκριση μόνο με νίκη επί της Ερτζελία! (video)

Το Περιστέρι υπέστη ήττα με «κάτω τα χέρια» από την Τενερίφη στην Ισπανία με 86-60 και πλέον χρειάζεται αποκλειστικά τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Ερτζελία στο Ισραήλ, για να μπορέσει να δώσει συνέχεια στη φετινή παρουσία του στο Basketball Champions League.

Τρίτη ήττα για το Περιστέρι στο φετινό Basketball Champions League, με το σενάριο του αποκλεισμού από τη συνέχεια της διοργάνωσης να εμφανίζεται για τα καλά πλέον στο τοπίο.

Η ελληνική ομάδα υπέκυψε στην ανωτερότητα της Τενερίφης και υπέστη την ήττα στην Ισπανία με 86-60 στην 5η αγωνιστική του 8ου ομίλου. H ομάδα των δυτικών προαστίων δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον Φραν Γκέρα, όντας ο κορυφαίος των Ισπανών με 15 πόντους.

Πλέον, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πάνε στο Ισραήλ για το παιχνίδι με την Ερτζελία θέλοντας αποκλειστικά τη νίκη, για να μπορέσουν να συνεχίσουν στο play-in τουρνουά της διοργάνωσης. Η ισραηλινή ομάδα πέρασε νικηφόρα νωρίτερα από την έδρα της Ρίτας Βίλνιους (90-101), δυσκολεύοντας τα πράγματα για τον ελληνικό σύλλογο.

Η Τενερίφη διατηρούσε σταθερά ένα ισχνό προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, το οποίο δεν ξεπέρασε τους πέντε πόντους. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο, χάρη σε έξι συνεχόμενους πόντους του Γκέρα, η ισπανική ομάδα έφτασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (27-16).

Το Περιστέρι συνέχισε να μην πατά καλά στο παρκέ, με αποτέλεσμα στο 15’ να βρεθεί πίσω με 15 πόντους (37-22). Διαφορά που διευρύνθηκε ακόμα περισσότερο μέχρι να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, φτάνοντας στο 46-29.

Οι Ισπανοί «εκτόξευσαν» το προβάδισμά τους στους 23 πόντους (54-31), μόλις τρία λεπτά μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, πράγμα που ανάγκασε τον έξαλλο Βασίλη Σπανούλη να καλέσει άμεσα τάιμ-άουτ. Η κατάσταση, όμως, δεν βελτιώθηκε καθόλου ως το τέλος της τρίτης περιόδου, με την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων να διατηρείται στα ίδια επίπεδα και το σκορ στο 65-42.

Στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού τα πράγματα δεν άλλαξαν. Το Περιστέρι δεν μπόρεσε να διαφοροποιήσει την εικόνα του και τελικά ηττήθηκε με 86-60. Πηγαίνει, πλέον, στο Ισραήλ για ένα ματς… do or die απέναντι στην Ερτζελία, προκειμένου να σώσει τη σεζόν του στο φετινό Basketball Champions League.


Τα δεκάλεπτα:
27-18, 46-29, 65-42, 86-60

Τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 

Τάσος Φαραός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0