Basket Talk

ΠΑΟΚ – Μάλαγα 85-88: Έκανε υπερπροσπάθεια, αλλά ηττήθηκε στο… θρίλερ!

ΠΑΟΚ – Μάλαγα 85-88: Έκανε υπερπροσπάθεια, αλλά ηττήθηκε στο… θρίλερ!

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε μέχρι τελικής πτώσεως απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα στο «Παλατάκι» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Basketball Champions League, όμως ηττήθηκε από τους Ισπανούς και τώρα θέλει μόνο νίκη απέναντι στη Ντιζόν (20/12).

Εφιαλτικό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ ο οποίος μάρκαρε… με τα μάτια μέχρι τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου, καθώς με εξαίρεση το τρίποντο του Μαργαρίτη, οι Θεσσαλονικείς δέχτηκαν 15 πόντους έως το 5’25’’. Διακριθείς σε αυτό το φοβερό πεντάλεπτο της Μάλαγα ήταν ο Κέντρικ Πέρι, με 8 πόντους και 2 ασίστ! Ο Λυκογιάννης κάλεσε τάιμ άουτ, τα… έψαλε στους παίκτες του και ο «δικέφαλος» επέστρεψε σοβαρότερος. Παρά τις προσπάθειες όμως, οι Ισπανοί ήταν καλύτεροι και εισήλθαν στη 2η περίοδο με την ασφάλεια του +12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Μάλαγα δεν επέστρεψε στους γηπεδούχους να «ρίξουν» τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό, με την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη να αρχίζει να… ροκανίζει τη διαφορά λίγα λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου χάρη στην ευστοχία του Μαργαρίτη στις βολές και τον καταπληκτικό Φράνκε. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στους 4 (32-36) όμως οι φιλοξενούμενοι με συγκλονιστικό Κέντρικ Πέρι, ο οποίος οργίασε σε άμυνα και επίθεση, έφεραν πάλι το ματς στα μέτρα τους καθώς το ημίχρονο έληξε 36-44. Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», έξαλλος με τους διαιτητές, χρεώθηκε με τεχνική ποινή 16 δευτερόλεπτα πριν τη διακοπή, διαμαρτυρόμενος στη γραμματεία.



Μετά την ανάπαυλα, ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να ανατρέψει το ματς και αύξησε την πίεση απέναντι στους Ισπανούς! Η ψυχολογία των «ασπρόμαυρων» σταδιακά αυξανόταν και αυτό φάνηκε στα ανεβασμένα ποσοστά επιτυχημένων τριπόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Τζέιλεν Χαντς σκόραρε το πρώτο του τρίποντο 46 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της 3ης περιόδο, ο ΠΑΟΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά και ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπήκε στην εξίσωση, όχι όμως βοηθώντας την ομάδα. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε με δεύτερη τεχνική ποινή και οι διαιτητές δε σταμάτησαν εκεί καθώς απέβαλαν από το γήπεδο μέχρι και… οπαδό του «δικεφάλου» που καθόταν στα court sides.

Το παιχνίδι απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο τέλος και έγινε… ροντέο στην τελευταία περίοδο, με την μπάλα να… καίει και με τη διαφορά στο σκορ να μένει σταθερά κάτω από 5 πόντους να μην ανεβαίνει πάνω από 5 πόντους! Το τρίποντο του Κράβις και ο Πέρι στα 19'' πριν το φινάλε έβαλαν την Ουνικάχα μπροστά για το 85-86. Ο Ράιλι πήρε το καθοριστικό τρίποντο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και ο Κράβις με βολές έγραψε το τελικό 85-88, με τον Ράιλι να παίρνει ακόμα ένα τρίποντο αλλά να αστοχεί εκ νέου.

Τα δεκάλεπτα: 13-25, 23-19, 24-15, 25-29

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0