Basket Talk

Ιωνικός - Άρης 90-97 (παρ.): Η... καρδιά του «Αυτοκράτορα» χτυπάει ακόμα! (video)

Ιωνικός - Άρης 90-97 (παρ.): Η... καρδιά του «Αυτοκράτορα» χτυπάει ακόμα! (video)
Στην ματσάρα της Νίκαιας, ο Ιωνικός τρόμαξε να κερδίσει στην κανονική διάρκεια, παρέδωσε... πνεύμα στην παράταση και παρότι έφτασε μια ανάσα από την τρίτη του νίκη, δεν άντεξε. Αντίθετα ο Άρης, αν και βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» (-9, 2:20 πριν τέλος) είχε αρχικώς τον clutch Τολιόπουλο που έστειλε το ματς στην παράταση με δικά του τρίποντα ώστε εκεί να αναλάβει δράση ο Ντι Νότε και να... καθαρίσει την υπόθεση νίκη (90-97).
Σε ένα γεμάτο ματς στο Κλειστό του Πλάτωνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Άρης χρειάστηκε τα τρίποντα του Τολιόπουλου για να μείνει ζωντανός στον αγώνα και να τον στείλει στην παράταση. Εκεί, τη... μπουγάδα καθάρισε ο Ντι Νότε, με τους Θεσσαλονικείς να δείχνουν την ποιότητα τους και εν τέλει να φεύγουν με ένα σημαντικό διπλό από την Αθήνα (90-97).

Η αναμέτρηση ήταν στην «κόψη του ξυραφιού» σε όλη τη διάρκειά της αν και οι Νικαιώτες ξεκίνησαν πιο ζεστοί στο παιχνίδι (22-12, 10') χάρις στα τριποντά τους. Ο Άρης αντέδραση και με κύριο εκφραστή των προσπαθειών του τον Γκούντγουιν έφερε το ματς στα ίσια (26-26, 17'), κρατώντας σε εκείνο το διάστημα τους γηπδούχους μόλις στους 4 πόντους. Εκείνοι όμως βρήκαν κάποιες λύσιες μέχρι την ανάπαυλα και πήραν πάλι διαφορά επτά πόντων (33-26).

Ο Ντι Νότε μπήκε «καυτός» από τα αποδυτήρια και έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς στο 23', με τις δύο ομάδες να βαδίζουν χέρι-χέρι μέχρι τα μέσα της τελευταίας περιόδου. Εκεί ένα ξέσπασμα των Ελλήνων του κόουτς Μέξα έδωσαν έδωσαν... αέρα 9 πόντων (74-65, 37') αν και είχαν βρεθεί πίσω με έξι μόλις τρια λεπτά πριν. Σε αυτό το διάστημα, Μάντζαρης και Αρσενόπουλος «έκοβαν». ο Μαυροκεφαλίδης... έραβε και ο Ιωνικός με ένα 19-4. κρατούσε την τύχη του ματς στα χέρια του.

Υπολόγιζε χωρίς τον Βασίλη Τολιόπουλο όμως (και τον Μίτρου-Λονγκ), οι οποίοι με τρία τρίποντα πλησίασαν στους δύο (78-76, 1:22 για το τέλος). Η μία άστοχη εκατέρωθεν βολή, έδωσε την ευκαιρία στον Τολιόπουλο να ισοφαρίσει (79-79), τον Αρσενόπουλο να υποπέπτει σε επιθετικό φάουλ 9'' πριν το φινάλε και τον Έλληνα γκαρντ του Άρη που είχε πάρει φόρα, να μην μπορεί να δώσει τη νίκη στην ομάδα του στην τελευταία επίθεση. Τουλάχιστον δεν ήταν η ώρα.

Διότι ο Άρης χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να το πετύχει. Οι γηεπδούχοι κουράστηκαν, έμειναν από δυνάμεις και το γεγονός αυτό το εκμεταλέυτηκαν οι παίκτες του Καστρίτη, οι οποίοι προεξέχοντος του Ντι Νότε πέτυχαν μια πιο άνετη νίκη απ'ότι και οι ίδιο πιθανώς περίμεναν στο 79-79, των πρώτων 40 λεπτών.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 33-26, 51-51, 79-79 (90-97 παρ.)
Το στατιστικό του αγώνα εδώ:

Μάνος Φυρογένης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0