Basket Talk

Λαύριο - Καρδίτσα 81-80: Πρώτη νίκη στη σεζόν, που ισούται με... μισή κατηγορία! (video)

Λαύριο - Καρδίτσα 81-80: Πρώτη νίκη στη σεζόν, που ισούται με... μισή κατηγορία! (video)
Το Λαύριο έκανε την ανατροπή, πήρε το μεγάλο ντέρμπι ουραγών με την Καρδίτσα (81-80) πετυχαίνοντας την 1η του νίκη στη σεζόν για να «πιάσει» τους αντιπάλους του και να μείνει ζωντανό στην διεκδίκηση της παραμονής στην Basket League
Παιχνίδι για... γερά νεύρα στο Λαύριο, με την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει την Καρδίτσα, σε έναν αγώνα «μισή κατηγορία», τεράστιας βαθμολόγικής σημασίας για την υπόθεση παραμονή. Τελικά κερδισμένοι βγήκαν οι γηπεδούχοι με 81-80, του τρομερού Σάβιον Φλαγκ (23 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και του συγκινητικού Κουζέλογλου (17 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ) με πολλά κρίσιμα καλάθια. 1η νίκη για το Λαύριο στη σεζόν, όσες δηλαδή έχει και η Καρδίτσα, με το επιμέρους σκορ στα τελευταία λεπτά να είναι 10-2 υπέρ των νικητών, που έδειξαν χαρακτήρα και έφτασαν στη μεγάλη ανατροπή, σε ένα παιχνίδι «do or die»! 

Το ματς 

Το Λαύριο ξεκίνησε καλύτερα και πήρε το προβάδισμα, όμως οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και με επιμέρους 2-14 μέχρι τις αρχές της 2ης περιόδου, μετέτρεψαν το 16-14, σε 18-28, φτάνοντας σε διψήφια διαφορά. Οι γηπεδούχοι όμως δεν άφησαν την Καρδίτσα να ξεφύγει περισσότερο, διατηρώντας «επαφή» με το σκορ και τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα μέχρι και το τέλος, χάρη κυρίως στην εκπληκτική εμφάνιση από τον Φλάγκ, αλλά και στην μεγάλη προσπάθεια από Κουζέλογλου και Γερομιχαλό
Μπαίνοντας στο τελευταίο 5λεπτο, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση και ηταν έτοιμη να φύγει με ένα σπουδαίο διπλό, που θα της εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στην κατηγορία, όμως το Λαύριο με ένα φοβερό σερί 8-0 μετέτρεψε το 71-78 σε 79-78, παίρνοντας το προβάδισμα, σχεδόν 2 λεπτά πριν το φινάλε! 
Ο Κουζέλογλου μάλιστα με σουτ υπό πίεση χρόνου το διεύρυνε σε 81-78, όμως ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Πριτζέτ μείωσε στον πόντο (81-80) 22'' πριν το τέλος. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έκαναν λάθος πάσα στην πίεση της Καρδίτσας, όμως ο Πριτζέτ που πήρε την ευθύνηνικήθηκε από την εκπληκτική άμυνα του Κόουλ χαμηλά και έχασε την ευκαιρία να ξαναβάλει μπροστά την ομάδα του, «χαρίζοντας» ουσιαστικά τη μπάλα στους παίκτες του Σερέλη. Στα λίγα δευτερόλεπτα που απέμεναν, η Καρδίτσα δεν είχε υποπέσει σε κανένα ομάδικό φάουλ, με αποτέλεσμα ο χρόνος να κυλάει κατά της και να μην μπορεί να στείλει το Λαύριο στις βολές, με το ρολόι μοιραία να φτάνει στο «μηδέν» και τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια τεράστια νίκη! 

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 38-42, 60-64, 81-80

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ. 

Έκτορας Σταυρόπουλος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0