Basket Talk

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 90-77: Μπέικον και Λι επέβαλαν τον «νόμο του ΟΑΚΑ»! (video)

Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο 90-77: Μπέικον και Λι επέβαλαν τον «νόμο του ΟΑΚΑ»! (video)
Η Αρμάνι Μιλάνο των 8 συνεχόμενων ηττών στην EuroLeague, έβαλε πολύ δύσκολα στον Παναθηναϊκό, προηγήθηκε με +15 στο 3o δεκάλεπτο, όμως οι «πράσινοι» του μαγικού Μπέικον και του «μαέστρου» Πάρις Λι, έκαναν την μεγάλη ανατροπή και... βλέπουν 8αδα! 
Τεράστια νίκη για τον Παναθηναϊκό, που επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο με 90-77 στο ΟΑΚΑ, μετά από ένα ματς στο οποίο κυνηγούσε στο σκορ καθ' όλη την κανονική του διάρκεια. Στο τέλος όμως οι «πράσινοι» με τον Μπέικον να είναι συγκλονιστικός με 31 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον Πάρις Λι να παίρνει όλες τις σωστές αποφάσεις κατάφεραν να στείλουν το ματς στην παράταση και εκεί να... επιβάλλουν τον νόμο του ΟΑΚΑ! 18-5 το επιμέρους σκορ του έξτρα 5λεπτου, με το «τριφύλλι» να φτάνει στην 4η συνεχόμενη νίκη του και συνολικά στο 6-6, αφήνοντας την Αρμάνι στο 3-9 και στον «πάτο» της βαθμολογίας...

Το ματς 

Οι Ιταλοί μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και με τους Μπράντον Ντέιβις και Μήτρου-Λονγκ να σκοράρουν, πήραν τα ηνία στο ξεκίνημα (11-20 στο 9'). Ο Παναθηναϊκος έβρισκε σκορ μόνο με τον Γιώργο Παπαγιάννη, με την άμυνα της Αρμάνι να έχει εγκλωβίσει τους «πράσινους» και να τους αναγκάζει σε... σκοτωμένες επιθέσεις στο τέλος των 24 δευτερολέπτων. 

Η συνέχεια ήταν ακόμα δυσκολότερη για τον Ράντονιτς και τους παίκτες του, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν συνέχεια στο επιθετικό ριμπάουντ και να «τιμωρούν» την άμυνα του Παναθηναϊκού, που τους έδινε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης τα διπλάσια ριμπάουντ (10-21) με 8 επιθετικά για τους Ιταλούς στο 16'. Οι συνεχείς χαμένες μάχες «ψηλά», σε συνδυασμό με το τραγικό ποσοστό στα τρίποντα (10% με μοναδικό εύστοχο του Παπαγιάννη), έφεραν διψήφιες διαφορές για το Μιλάνο (17-31 στο 15').

Από εκείνο το σημείο όμως, με τον Μπέικον να το παίρνει... προσωπικά στην επίθεση και να ψάχνει συνεχώς τις διεισδύσεις φτάνοντας τους 14 πόντους, οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα επιμέρους 11-3 για να κλείσουν την «ψαλίδα» πριν την ανάπαυλα (28-34 στο 18'). 

Στην επανάληψη, με τον Μπέικον να συνεχίζει να αποτελεί την μοναδική επιθετική απαιλή για την άμυνα της Αρμάνι, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 5 (37-42 στο 22'), όμως οι φιλοξενούμενοι, με τον Λουαού-Καμπαρό να πετυχαίνει δύο συνεχόμενα τρίποντα, έτρεξαν ένα σερί 8-0, ανεβάζοντας και πάλι τη διαφορά στους 13 (37-50 στο 25'). Σε εκείνο το σημείο ο Λευτέρης Μποχωρίδης τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ. Μάλιστα οι Ιταλοί έφτασαν για 1η φορά και στο +15 (40-55), όμως οι «πράσινοι» έκαναν άμεσα την αντεπίθεσή τους και με σερί 10-0 μετέτρεψαν το 42-57 σε 52-57, σηκώνοντας «στον αέρα» το ΟΑΚΑ

Η Αρμάνι με τον Μήτρου-Λονγκ να σκοράρει από μακριά ανέβασε και πάλι τη διαφορά στους 10 (54-64 στο 33'), όμως ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και με τους Πάρις Λι, Ντέρικ Ουίλιαμς και Γκουντάιτις να μπαίνουν έστω και... αργά στο κλίμα του αγώνα, έτρεξε ξανά σερί 9-0 για να μειώσει στον πόντο (63-64 στο 35') και να μετατρέψει τα τελευταία λεπτά σε θρίλερ... 

Το Μιλάνο βρήκε δύο μεγάλα σουτ από Ντέβον Χολ και Ντέιβις για να προηγηθεί με +6 (64-70), σχεδόν 4 λεπτά πριν το τέλος. Ένα τρίποντο όμως από τον Μπέικον και ένα πολύ δύσκολο καλάθι του Λι στο τέλος του χρόνου έφεραν τον Παναθηναϊκό στο -2 (70-72 στο 39')! Μάλιστα οι «πράσινοι» με τον αμερικανό playmaker να βγάζει μια εξαιρετική συνεργασία με τον Παπαγιάννη, κατάφεραν να ισοφαρίσουν 8'' πριν το φινάλε, βάζοντας... φωτιά στο ΟΑΚΑ! Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έβγαλε... τεράστια άμυνα, κερδίζοντας το επιθετικό φάουλ από τον Λουαού-Καμπαρό, 2'' πριν το τέλος, όμως οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην τελευταία επίθεση και το ματς οδηγήθηκε σε παράταση. 
Στο έξτρα 5λεπτο ο Μπέικον συνέχισε το... βιολί του, πετυχαίνοντας 4 συνεχόμενους πόντους (7 στην παράταση) και φτάνοντας στη συνέχεια τους 31 συνολικά (ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague), για το 78-75 του Παναθηναϊκού, 2'33'' πριν το φινάλε. Η εκπληκτική στο τέλος άμυνα του Παναθηναϊκού και η ψυχραιμία του Λι έφεραν την μεγάλη νίκη που σφραγίστηκε οριστικά και αμετάκλητα από το τρίποντο του Μπέικον για το 83-75, 33'' πριν το φινάλε της παράτασης.

Τα δεκάλεπτα: 13-22, 33-42, 52-59, 72-72 (κ.δ.), 90-77

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0