Basket Talk

Ντράγκαν Σάκοτα: Αντίπαλος για πρώτη φορά με την ΑΕΚ της καρδιάς του

Ντράγκαν Σάκοτα: Αντίπαλος για πρώτη φορά με την ΑΕΚ της καρδιάς του

Ο άνθρωπος που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από την Ένωση επιστρέφει σήμερα (7/12) στα Λιόσια ως αντίπαλος για πρώτη φορά μετά το 2003.

Πρωτάθλημα μετά από 32 χρόνια, κύπελλο μετά από 17 και ευρωπαϊκό τίτλο μετά από 18 χρόνια! Όλα αυτά τα έχει πετύχει ο Ντράγκαν Σάκοτα με την ΑΕΚ, την ομάδα με την οποία δέθηκε όσο λίγοι. Με την ΑΕΚ, την οποία αντιμετωπίζει σήμερα. Ως αντίπαλος. Για πρώτη φορά, μετά από 18 χρόνια.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα αποτελεί πρόσωπο ιστορικό για την ΑΕΚ, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο και το Basketball Champions League το 2018.

Ο 70χρονος τεχνικός ήρθε στην ΑΕΚ το 2001 επί προεδρίας Γιάννη Φιλίππου και αμέσως απέκτησε ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων των φιλάθλων της ΑΕΚ κάνοντας την ανατροπή του αιώνα απέναντι στον μισητό αντίπαλο Ολυμπιακό και κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά από 32 χρόνια!

Η ΑΕΚ του Ντράγκαν, χάρη στον καταπληκτικό ελληνικό κορμό που διέθετε, με Ντικούδη, Χατζηβρέττα, Κακιούζη, Χατζή, τους πιτσιρικάδες τότε Ζήση, Μπουρούση και την προσθήκη ορισμένων καλών ξένων, κατάφερε να «γράψει» ιστορία! Αν και οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν τα πρώτα δύο παιχνίδια, η ΑΕΚ με καταπληκτικό μπάσκετ κατάφερε να φέρει… τούμπα τις σειρές και να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας μετά το 1970, 32 χρόνια μετά!

ψρ_1.jpg

Την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ βγήκε δεύτερη στο Πρωτάθλημα και ο Σωκράτης Κόκκαλης προσέλαβε στον πάγκο των Πειραιωτών τον Σάκοτα, πληγώνοντας τους «κιτρινόμαυρους».
κοκ.jpg

Η κίνησή του αυτή, να πάει δηλαδή στον Ολυμπιακό, λησμονήθηκε… 15 χρόνια μετά, όταν ο Σάκοτα επέστρεψε στην ΑΕΚ και έμελλε να φέρει όχι… έναν, αλλά δύο τίτλους σε μία μόνο σεζόν!

Η καταπληκτική ΑΕΚ της σεζόν 2017/18 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας τον Φλεβάρη απέναντι στον Ολυμπιακό και τρεις μήνες μετά πανηγύρισε σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ την κατάκτηση του BCL απέναντι στη Μονακό. Ένας τίτλος που συνδέθηκε έντονα από τους ΑΕΚτζήδες με την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο ποδόσφαιρο, καθώς έγιναν όλα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

3_121.jpg

Ο Ντράγκαν, ο Ντράγκαν της ΑΕΚ επιστρέφει σήμερα στα Λιόσια ως προπονητής της Ρέτζιο Εμίλια. Δε θα καθίσει στον πάγκο, αλλά θα είναι εκεί. Και θα αποθεωθεί. Γιατί πρέπει να αποθεωθεί. Γιατί είναι η ζωντανή ιστορία της ΑΕΚ.

παν_2.jpg

Χρήστος Παπαδόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0