Basket Talk

Προπονητής της Ρέτζιο Εμίλια ο Ντράγκαν Σάκοτα!

Προπονητής της Ρέτζιο Εμίλια ο Ντράγκαν Σάκοτα!

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο BCL, Ρέτζιο Εμίλια, έλυσε τη συνεργασία της με τον Μαξ Μενέτι και τον αντικατέστησε αμέσως με τον γνώριμο στο ελληνικό μπάσκετ Ντράγκαν Σάκοτα!

Η Ρέτζιο Εμίλια έχει ξεκινήσει στη σεζόν άσχημα, με 2 νίκες και 7 ήττες στο πρωτάθλημα Ιταλίας και 2 νίκες – 2 ήττες στο BCL. Η κατάσταση αυτή οδήγησε τους Ιταλούς στην απομάκρυνση του Μαξ Μενέτι από τον πάγκο και στην πρόσληψη του Ντράγκαν Σάκοτα.

Ο πολύπειρος Σέρβος τεχνικός ανακοινώθηκε μάλιστα από την ιταλική ομάδα λίγες μόνο μέρες πριν τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ, στο κλειστό των Λιοσίων. Ο Σάκοτα δε θα προπονήσει την ομάδα του στο συγκεκριμένο αγώνα, όμως υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει στην Ελλάδα και φυσικά να αποθεωθεί από τους φιλάθλους της «Ένωσης».

Στην Ελλάδα έχει προπονήσει την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ολυμπιακό, το Περιστέρι, τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα Πάτρας και έχει κατακτήσει με τις ομάδες αυτές 4 τίτλους.

Οι σπουδαιότεροι φυσικά είναι το Κύπελλο Σαπόρτα τη σεζόν 1990/91 με τον ΠΑΟΚ και το BCL τη σεζόν 2017/18 με την ΑΕΚ, την ίδια χρονιά που οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν και το Κύπελλο Ελλάδας.

Αξέχαστη επίσης θα μείνει η ανατροπή που έκανε με την ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, στους τελικούς του Πρωταθλήματος του 2002, όταν επέστρεψε από την… κόλαση του 0-2 και κέρδισε τον τίτλο κάνοντας το 3-2, γράφοντας ιστορία, καθώς καμία ομάδα έως τότε δεν είχε «γυρίσει» σειρές τελικών από το 0-2.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0