Basket Talk

Καρδίτσα - ΠΑΟΚ 63-92: Έκανε... περίπατο στη Θεσσαλία με φοβερό και τρομερό Χαντς! (video)

Καρδίτσα - ΠΑΟΚ 63-92: Έκανε... περίπατο στη Θεσσαλία με φοβερό και τρομερό Χαντς! (video)
Τζέιλεν Χαντς όπως λέμε... Στεφ Κάρι. Ο 23χρονος Αμερικανός έβλεπε το αντίπαλο καλάθι σαν «βαρέλι« έξω από τα 6,75 (8/10) και απλοποίησε την κατάσταση για τον σαφώς ανώτερο ΠΑΟΚ κόντρα στην Καρδίτσα (63-92), στο ματς που έκλεινε το πρόγραμμα της Κυριακής (4/12) για την 8η αγωνιστική της Basket League. Παραμένουν χαμηλά οι «νεοφώτιστοι» (1-6).
Πολύ συγκεντρωμένος σε άμυνα και επίθεση εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ στην Καρδίτσα και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να πάρει το «ροζ φύλλο αγώνα» για την 8η αγωνιστική της Basket League. Έχοντας σε απίστευτη μέρα τον Τζέιλεν Χαντς (28 πόντους, 8/10 τρίποντα) οι Θεσσαλονικείς δεν ανησύχησαν σε κανένα σημειο του αγώνα και έφτασαν στην 5η τους νίκη (5-3). Αντίθετα, οι «νεοφώτιστοι» του Βαγγέλη Αγγέλου γνώρισαν άλλη μία ήττα και παραμένουν χαμηλά (1-6).

Το ματς δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης, δημοσιογραφικής τουλάχιστον γιατί ο κόουτς Αγγέλου σίγουρα θα έχει πολλά να πει στους παίκτες του, παρά μόνο θαυμασμού για τους «ασπρόμαυρους» και τον τρόπο που το αντιμετώπισαν. Ναι μεν υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός και ορεξάτος σε άμυνα και επίθεση παρότι την περασμένη Τρίτη (29/11) είχε δώσει έναν σημαντικό αγώνα για το BCL κόντρα στη Σάσσαρι και είχε ηττηθεί στις λεπτομέρειες.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί μονάχα στην πρώτη περίοδο (8-11 στο 7') κυρίως χάρη στις προσπάθειες του Πριτζέτ. 'Ηταν εμφανές όμως ότι ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει η διαφορά. Και έγινε αρκετά γρήγορα αφού με τρίποντο του Χαντς, οι πάικτες του Λυκογιάννη «έτρεξαν» ένα 0-6 και προηγήθηκαν με 11 (15-26, 11').

Από εκείνο το σημείο και μετά ουσιαστικά δεν ξανακοίταξαν πίσω, αφού ήδη από το πρώτο ημίχρονο είχαν αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα (30-45). Δεν ήταν μόνο η επιθετική τους συνέπεια αλλά και η αμυντική προσήλωση των παικτών του ΠΑΟΚ, που «μπλόκαραν» όλα τα μεγάλα ατού των Θεσσαλών (Μποεχέιμ, Μπέιτμον) και έτσι δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο.

Απολαυστικός ήταν ο Τζέιλεν Χαντς ειδικά έξω από τη γραμμή των 6,75 αφού μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου είχε πετύχει 28 πόντους με 8/9 τρίποντα (τελείωσε το ματς με 8/10). Από την άλλη πάλεψε ο Πριτζέτ αλλά ήταν αρκετά μόνος του ενώ ο Μπείτμον παρότι δεν έκανε την καλύτερη εμφανισή του, προσέφερε μία εντυωσιακή φάση στο τέλος της τρίτης περιόδου με tomahawk κάρφωμα.
Τα δεκάλεπτα: 15-20, 30-45, 46-75, 63-92

Το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ:
Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0