Basket Talk

Προμηθέας - Τουρκ Τέλεκομ 83-98: Κορυφή ήταν και... πάει στο last dance του Γιατρά!

Προμηθέας - Τουρκ Τέλεκομ 83-98: Κορυφή ήταν και... πάει στο last dance του Γιατρά!
Παρά δύο και... κάηκε. Ο Προμηθέας ήταν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού μέχρι και 7 λεπτά πριν τη λήξη του (69-73), ωστόσο στο φινάλε έπαιξε άμυνα με τα... μάτια και το έχασε (83-98), μαζί και την κορυφή, από την Τουρκ Τέλεκομ. Συγκλονιστικός αλλά σίγησε στην τελευταία περίοδο ο Γιανγκ (30π.) στο τελευταίο ματς του Μάκη Γιατρά στον πάγκο των Πατρινών.
Την χιλιοακουσμένη φράση «Τα παιχνίδια τα κερδίζουν οι άμυνες» δεν ενστερνίστηκε ο Προμηθέας στην 6η αγωνιστική του EuroCup και την... πάτησε όπως ήταν φυσιολογικό. Οι Πατρινοί μπορεί να έφτασαν μέχρι τους 83 πόντους, ωστόσο δέχτηκαν δεκαπέντε παραπάνω από την φοβερή και τρομερή Τουρκ Τέλεκομ του Ερντέμ Τσαν, επί χρόνια βοηθός του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε και «έπεσε» από την κορυφή (4-2). Τα έβαζε από... παντού μέχρι και την τρίτη περίοδο ο Τζόε Γιανγκ (30 π. συνολικά) αλλά δεν έφτασε για την ομάδα του Γιατρά, ο οποίος κάθισε για τελευταία φορά, στον πάγκο του «Δ. Τόφαλος».
Το ματς
Η αποστολή των Πατρινών ήταν εξ' αρχής δύσκολη απέναντι σε μια ομάδα που... φιγουράρει στη δεύτερη θέση του τουρκικού πρωταθλήματος και πήρε την 11η συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις. Και αυτό φάνηκε με το... καλημέρα αφού οι Τούρκοι, μετά το αρχικό 5-8, «έτρεξαν» ένα επιμέρους 0-10 και έφτασαν πολύ νωρίς σε διψήφιες διαφορές, έχοντας ως πρωτεργάτη τον Τζέριαν Γκραντ (10 από τους 18 πόντους). Οι φιλοξενούμενοι ήταν «καυτοί» έξω από τα 6,75, ωστόσο και ο Προμηθέας είχε κάποιες απαντήσεις και έκλεισε το δεκάλεπτο στο 17-27.

Ένα ξέσπασμα του Γιανγκ και η αρωγή του Κουλμπόκα, σχεδόν εκμηδένισαν την όποια διαφορά (27-29, 13΄), με τους δυο τους να πετυχαίνουν 15 και 11 πόντους αντίσοιχα από τους συνολικά 36 των Πατρινών μέχρι την ανάπαυλα. Παρά ταύτα ο πρώην παίκτης του Προμηθέα, Γκραντ ήταν και πάλι εκεί να επαναφέρει την.. τάξη στο +8 (36-44).
Τη θέση του Κουλμπόκα πήρε ο Σίμπσον και έχοντας τη σταθερά του Γιανγκ, ο Προμηθέας πλησίασε και πάλι στο καλάθι (46-48). Όμως άπαντες έγιναν στο ίδιο έργο θεατές αφού όσο δύσκολα μάζευαν τη διαφορά οι Πατρινοί, τόσο έυκολα την έχαναν. Με το πρώτο εύστοχο καλάθι του Μιχάλη Τσαιρέλη, οι παίκτες του Γιατρά βρέθηκαν στο -2 (69-73), 7' πριν το φινάλε. Ο Γιανγκ όμως είχε κουραστεί, ο Προμηθέας δεν έβγαλε... άσους από το μανίκι του, σε αντίθεση με τους Τούρκους και μέσα σε 3 λεπτά, έχασε την επαφή του με το σκορ (σερί 0-11 και 69-84) και συνεπώς και το ματς.
Τα δεκάλεπτα: 17-27, 36-44, 63-69, 83-98.

Το στατιστικό του Αγώνα Εδω:

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0