Basket Talk

Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν 77-58: Βλέπει 8αδα με άμυνα που... τσάκιζε κόκκαλα! (video)

Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν 77-58: Βλέπει 8αδα με άμυνα που... τσάκιζε κόκκαλα! (video)
Ο Παναθηναϊκός ζευγάρωσε τις νίκες του στην «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague, καθώς διέλυσε την Βιλερμπάν στο ΟΑΚΑ με 77-58, παίζοντας εκπληκτική άμυνα και έχοντας τον Ντουέιν Μπέικον σε... καυτό βράδυ! Στο 4-6 ανέβηκαν οι «πράσινοι», αφήνοντας τους αντιπάλους τους στο 3-7 και ατενίζοντας το μέλλον και τα... play off με μεγαλύτερη αισιοδοξία, κυρίως λόγω της εικόνας τους στο παρκέ...
Ένας καταιγιστικός Παναθηναϊκός έκανε την εμφάνισή του στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και φτάνοντας στη 2η συνεχόμενη νίκη του στην φετινή EuroLeague, απέναντι στην Βιλερμπάν (77-58) που έμοιαζε ανήμπορη να ακολουθήσει τον «πράσινο ρυθμό». Η... τρομαχτική άμυνα του Παναθηναϊκού κράτησε τους Γάλλους μόλις στους 24 πόντους στο 1ο ημίχρονο και με τον Ντουέιν Μπέικον να φτάνει τους 25 με 3/4 τρίποντα και 6/9 δίποντα οι «πράσινοι» έκαναν... πάρτι και αν συνεχίσουν έτσι, έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται την 8αδα!


Το ματς 

Οι δύο ομάδες μπήκαν «κρύες» στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, με το ρυθμό όπως και το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα στα πρώτα λεπτά. Την ατμόσφαιρα «ζέσταναν» όμως δύο εντυπωσιακά καρφώματα από Γουίλιαμς και Μπέικον, βάζοντας και τον κόσμο στην εξίσωση του ματς. Η είσοδος του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη βοήθησε επίσης, με τον Έλληνα διεθνή να βγάζει ενέργεια στην άμυνα και να σκοράρει από μακριά για το 7-4 στο 5'. Με τον Γουόλτερς να κρατάει την... μπαγκέτα επιθετικά και τον Μπέικον να σκοράρει ο Παναθηναϊκός έφτασε μέχρι και το +7 στο ξεκίνημα (13-6 στο 8'). 
Η συνέχεια ήταν ανάλογη με τις δύο ομάδες να μην μπορούν με τίποτα να βρουν στόχο από την περίμετρο, έχοντας αμφότερες τραγικά ποσοστά στα τρίποντα. Ο Παναθηναϊκός όμως εκμεταλλευόμενος την εξαιρετική του άμυνα και τους πόντους που του προσέφεραν από το «ζωγραφιστό» τόσο ο Μπέικον όσο και ο Γκουντάιτις, διατηρούσε το προβάδισμα, φτάνοντας μάλιστα προϊόντος του χρόνου και σε διψήφια διαφορά (29-18 στο 16'). Μάλιστα ένα εύστοχο σουτ από τον εκπληκτικό προχτές με την Βίρτους, Ντέρικ Γουίλιαμς ήταν αρκετό για να ανεβάσει την τιμή της διαφοράς στους 15 πόντους (35-20 στο 18'). 
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κυριαρχεί στο παρκέ και με τον Ντουέιν Μπέικον να σκοράρει... όπως θέλει, φτάνοντας τους 8 συνεχόμενους πόντους στο ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου, οι «πράσινοι» έτρεξαν μέσα σε 3 λεπτά ένα σερί 13-0 από το 39-26 του 21', στο 52-26 του 24' για το double score 26 πόντων απέναντι στην Βιλερμπάν που έμοιαζε ανήμπορη να ακολουθήσει! Με τον Πονίτκα να γίνεται και αυτός «παράγοντας» του αγώνα συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς και την Βιλερμπάν να μην μπορεί να βρει σκορ από πουθενά, ο Παναθηναϊκός ανέβασε και διατήρησε τη διαφορά στις «παρυφές» του +30, μετατρέποντας το 4ο δεκάλεπτο σε τυπική διαδικασία και κλειδώνοντας τη νίκη από πολύ νωρίς. 
Οι Γάλλοι προσπάθησαν με ένα μικρό σερί 6-0 να μειώσουν, ρίχοντας τη διαφορά στους 23 (69-46 στο 33') και στη συνέχεια στους 20 (72-52 στο 37') όμως πλέον ήταν αργά, με τον Παναθηναϊκό να κάνει διαχείριση του σκορ και του χρόνου φτάνοντας με άνεση στο ροζ φύλλο αγώνα. 

Τα δεκάλεπτα: 15-11, 39-24, 66-37, 77-58

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Έκτορας Σταυρόπουλος 
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0